Početna»Novosti»London je prvi na listi gastronomskih metropola!
20.04.2019.

London je prvi na listi gastronomskih metropola!

Top lista magazina National Geographic predstavlja gradove sa najboljom hranom na planeti

novost london je prvi na listi gastronomskih metropola vinski magazin vino fino
Magazin National Geographic sastavio je listu gradova sa najboljom hranom na svetu. U saradnji sa agencijom Resonance Consultancy, koja se bavi savetovanjem u oblasti turizma i ekonomije na globalnom nivou, napravljen je vrlo složen metod ocenjivanja gradova koji uzima u obzir iskustva ljudi sa onlajn platformi kao što su Google, Facebook i Instagram. Lokalni eksperti pomogli su u stvaranju gastronomskog narativa ove top liste, izdvajajući mesta u ovim gradovima u kojima se nudi autentično lokalno gastro iskustvo. Na prvom mestu liste našao se London, što je ogroman kompliment za britansku kuhinju koja je postala jedna od najvibrantnijih na svetu.1. London

Pohađajte ubrzani kurs iz britanske gastro kulture istražujući Borough Market na južnom kraju Londonskog mosta. Tu možete kupiti sve - od sveže morske hrane do zanatskih sireva i vrhunskog peciva. Regency Cafe je mesto gde možete probati pravi engleski doručak. U pabu The Hand and Flowers, jedinom pabu koji ima dve Mišelinove zvezdice, možete probati savremenu britansku hranu uu njenom najboljem izdanju, savetuju eksperti National Geographic-a.

2. TokioProšetajte se Alejom uspomena (Omoide Yokocho), gde se u malenim jakitori restoranima služe vreli pileći ražnjići. U kvartu Kičijođi probajte fantastičnu hranu u barovima u kojima se jede stojeći.

3. SeulNa pijaci Gvangjang , na kojoj ima 5.000 tezgi, nude se delikatesi kao što su soondae (korejska krvavica) i drugi specijaliteti za ljude hrabrog nepca. U restoranu WooSung Galbi probaćete autentični korejski roštilj, a za nešto viši nivo lokalne hrane - tu je restoran Yeontabal.

4. Pariz


Grad svetlosti pleni restoranima sa tri Mišelinove zvezdice kao što su Pierre Gagnaire i Arpège, a na uličnim marketima i u fantastično snabdevenim prodavnicama kao što je Quatrehomme možete probati hiljade vrsta sireva.

5. NjujorkOd karija na Menhetnu do jevrejskih specijaliteta u Maloj Odesi u Bruklinu, njujorški kvartovi nude čitav spektar globalnih ukusa. Ne propustite ni autentično njujorška mesta kao što je Absolute Bagels, gde se plaća samo gotovinom i gde vlada esencijalni njujorški duh.