Početna»Novosti»Maskirana osoba prolila 60.000 litara vina španske kuće Cepa 21
20.02.2024.

Maskirana osoba prolila 60.000 litara vina španske kuće Cepa 21

Nezapamćen incident koštaće vinariju oko 2.5 miliona evra, a istražni organi veruju da je počinilac neko ko je vrlo blizak vinariji i njenom prvom čoveku Hozeu Morou

novost maskirana osoba prolila 60000 litara vina španske kuće cepa 21 vinski magazin vino fino
foto: Cepa 21
U čuvenoj španskoj vinariji Cepa 21 u nedelju se dogodio nezapamćen incident: nepoznata maskirana osoba je u podrumu vinarije otvorila pet čeličnih sudova sa vinima Malabrigo i Horcajo. Na pod vinarije prolilo se oko 60.000 litara vina ukupne vrednosti oko 2.5 miliona evra, izjavio je Hose Moro, predsednik kompanije Bodegas Cepa 21.

- To što se dogodilo je čisto zlo. Duboko žalim zbog ovog događaja – rekao je Moro, koji se tokom incidenta nalazio u prostorijama vinarije. On je dodao i da misli da zna ko je počinilac ovog dela, naravno bez navođenja identiteta te osobe koja je trenutno predmet policijske istrage u gradu Kastriljo del Duero u Valjadolidu, oko 150 kilometara severno od Madrida. Moro je dodao bezbednosni snimci pokazuju uljeza koji je, čini se, znao kako da uđe u skladište vinarije u prestižnoj vinskoj regiji Ribera del Duero. Kazao je da nakon provale iz skladišta nije ništa odneseno.

- Čuo sam za krađe vina, gotovih proizvoda, ali nikada nisam čuo da neko naprayvi takvu štetu i počini takvo zlo, da hladnokrvno otvori podrum vinarije i napravi ovakvu štetu - zaprepašćeno je rekao Moro, dodavši i da se incident dogodio u osetljivom trenutku, kada je vinarija u procesu širenja svojih kapaciteta.

Kako nezvanično navode u Civilnoj gardi, jasno je da počinilac veoma dobro poznaje vinariju, što, uz činjenicu da je slavine na sudovima otvorio za manje od jednog minuta, sugeriše da je u pitanju radnik vinarije ili neko blizak njenom prvom čoveku.

Vina kuće Cepa 21, veoma popularna na globalnom tržištu, kod nas uvozi kuća 105 pa opet.