Početna»Novosti»Mesara Morava otvorila bar u Merkatoru
03.02.2023.

Mesara Morava otvorila bar u Merkatoru

Novi Meat Concept Store na Novom Beogradu

novost mesara morava otvorila bar u merkatoru vinski magazin vino fino
Od prošlog četvrtka, kako bi uživali u sveže pečenim odrescima i ćevapima mesare Morava, Novobeograđani i Zemunci više ne moraju da potežu preko mostova na drugu stranu grada. Kultna beogradska mesara otvorila je svoj grill bar u Merkatoru, u dlaku isti kao što je onaj na Palilulskoj pijaci. U njihovim Meat Concept Store barovima jedu se odležali ramsteci, tomahawk stejkovi, angus burgeri, ćevapi, tartar sa koštanom srži, pauflek, jagnjeći odresci i još čitav niz specijaliteta.

U Tržnom centru Merkator, Morava se nalazi na spratu, u uglu suprotnom od supermarketa, gde se do nedavno nalazio bar sa kuvanim jelima „za poneti“. Osim što se pred njihovom klasičnim mesarom redovno čeka red, i njihov grill bar na Palilulskoj pijaci postao je jedno od najpopularnijih mesta u gradu. I u Merkatoru je predhodnih dana bila gužva oko lokala, posebno u vreme ručka i rane večere.

Koncept je jednostavan, birate izložene komade mesa iz vitrine ili sa jelovnika, a onda vam ga Moravini momci pripreme na grilu ili u roštilj peći (jedna od onih koje kod nas već imaju generički naziv „josper“ ili „mibrasa“ - ali u tačan brend nismo zagledali). Uz to se služe i salate, umaci, kajmak, hrskavi pomfrit ili prepečene lepinje. Tu je i osnovna ponuda pića, kao i nekoliko standardno dobrih etiketa zanatskog piva i sužena, ali promišljena ponuda vina (Despotika, Erdevik, ChiChateau..).

Naravno, ako želite da kupite ispečeno meso za poneti i to je opcija, a pojedinim danima možete i ostati da uz premijum mesa uživate i u svirci uživo.