Početna»Novosti»Mesto u restoranu Masima Boture čeka 332.000 ljudi!
08.02.2020.

Mesto u restoranu Masima Boture čeka 332.000 ljudi!

I pored ovako velikog broja rezervacija, na sto u jednom od najboljih restorana na planeti u principu se ne čeka duže od godinu dana

novost mesto u restoranu masima boture čeka 332000 ljudi vinski magazin vino fino
Jedan od najpoznatijih šefova na svetu, Masimo Botura, izneo je podatak koji se graniči sa fantastikom: njegov restoran Osteria Francescana u Modeni, koji je dva puta proglašen za najbolji restoran na planeti u izboru World's 50 Best Restaurants, može da se podiči listom čekanja na kojoj je 332.000 ljudi!

I pored ovako velikog broja rezervacija, u praksi se mesto u ovom restoranu čeka "samo" nekoliko meseci do godinu dana- mnogi ljudi u međuvremenu odustanu od čekanja, a menadžment restorana izvanredno je ažuran i efikasan u obezbeđivanju mesta za goste.

- U Osteriji radi osamdeset ljudi koji se brinu za trideset gostiju, a 332.000 ljudi čeka da ih pozovemo kada budemo mogli da im nađemo slobodan sto. Naš trenutni meni je, rekao bih, najvažniji u istoriji restorana Osteria Francescana - rekao je Botura na ekskluzivnom događaju Barolo Barbaresco World Opening koji je nedavno održan u Njujorku.

Na ovom vinskom skupu održanom u prostoru Eataly Downtown koji predstavlja skup italijanskih restorana, ekskluzivnih prodavnica i pijaca, Botura je govorio o nadahnuću za novi meni čuvene Osterije, o svojoj želji da visoku kuhinju učini jednostavnijom, o svojim narodnim kuhinjama u kojima se na svoj, gastronomski način bori za veću jednakost u društvu...On je uveličao događaj i pripremom tri ekskluzivna jela koja se dobro uparuju sa barolo vinom.

Povezani unosi