Početna»Novosti»METRO vina godine dolaze iz Argentine
13.08.2020.Promo

METRO vina godine dolaze iz Argentine

Linija El Bar Argentino iz kuće Santa Julia nikog ne ostavlja ravnodušnim, i predstavlja pravu ličnu kartu vinarstva ove južnoameričke zemlje

novost metro vina godine dolaze iz argentine vinski magazin vino fino
Vrhunski METRO somelijeri svake godine organizuju sveobuhvatnu potragu za vinima koja svojim ukusom i kvalitetom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, pa je tako ovog puta njihovu pažnju privukla Argentina, zemlja koja je jedan od najvećih i sve popularnijih proizvođača vina na svetu. U ovoj državi nalazi se pokrajina Mendoza koja predstavlja najveću vinsku pokrajinu Argentine, koja čini čak 80 procenata proizvodnje vina u ovoj zemlji. Odličan predstavnik ove pokrajine su vina kuće Bodega Santa Julia, i to ona iz fantastične linije El Bar Argentino , koja nose počasnu titulu METRO VINO GODINE 2020.

Kolekciju krase tri vina, a jedno od njih je El Bar Argentino crveno, napravljeno od malbeka, i koje odlikuju arome zrelog voća poput crvene šljive, kupine, kao i miris ljubičice. Ovo vino je jako dobro izbalansirano, vrlo prijatnog i mekog ukusa, a odlikuje ga intenzivno crvena boja, blago prošarana ljubičastim nijansama. El Bar Argentino Malbec uravnotežene je kiselosti i zaista čini pravi izbor u kombinaciji sa različitim jelima od mesa, sirevima, ali i poslasticama.

Za razliku od crvenog koje karakteriše aroma zrelog voća, El Bar Argentino Chardonnay, belo vino odlikuju sveže i cvetne arome pomešane sa notama kajsije, žute breskve i ananasa. Boja mu je svetlo žuta, sa suptilnim nijansama zelene, a ukus citrusnog i tropskog voća je dominantan prilikom konzumiranja ovog vina. El Bar Argentino Chardonnay savršeno se slaže sa različitim vrstama ribe i plodova mora.

Pored crvenog i belog nikako ne možemo da izostavimo El Bar Argentino Malbec rosé, bledo ružičaste boje, u kom dominiraju note narandže, bele breskve i kamilice. Vrlo je svežeg ukusa i savršeno se uparuje sa različitim laganim jelima, kao i različitim čokoladnim i voćnim dezertima. Jednom rečju, ovaj roze predstavlja zaista idealno osveženje u vrelim letnjim mesecima.

Ipak, najbolju preporuku završavamo sjajnim citatom Džulije Zukardi, vlasnice vinarije Santa Julia, iz koje nam dolazi El Bar Argentino:

- Nema savršenih situacija za vino. U njemu samo treba uživati. Bilo kada. Bilo gde. Sa prijateljima i porodicom. Ova vina su stvorena za to. Za uživanje.