Početna»Novosti»Mišelinov vodič ponovo počinje da radi
27.05.2020.

Mišelinov vodič ponovo počinje da radi

Kritičari čuvene kuće trenutno pišu recenzije restorana koji su ponovo otvoreni nakon karantina, sa idejom da u realnom vremenu prate otvaranje ugostiteljske industrije

novost mišelinov vodič ponovo počinje da radi vinski magazin vino fino
Legendarni Mišelinov vodič prilagodio se uslovima pandemije i, možda, stupio na stazu koja će ovu gastronomsku instituciju uvesti u savremeno doba, nakon mnogih kritika da ne uspeva da na adekvatan način isprati savremene ugostiteljske trendove. Urednici vodiča osnovali su međunarodni barometar restorana koji su se ponovo otvorili nakon karantinskih mera, sa idejom da, kako je rečeno, u realnom vremenu prati promene u svetu visokog ugostiteljstva. Recenzije će se objavljivati svake nedelje, a primarni cilj su ponovo otvoreni lokali u 32 zemlje koje su obuhvaćene Mišelinovim vodičem.

Urednik Mišelinovog vodiča rekao je da je ideja iza ovog projekta blagovremeno obaveštavanje verne publike - i profesionalaca i običnih gurmana - o tome gde mogu da ponovo uživaju u dobroj hrani, nakon višemesečnog zatvaranja retorana.

- Želimo da informišemo restoransku i turističku industriju kroz globalni pregled situacije u realnom vremenu - naveo je Gvendal Pujenek, a iz Mišelina su poručili da žele da pomognu restoranima da se što brže vrate "u kolosek" i da uspostave stabilan promet, kao i da javnost obaveste, kako navodi Plava kamenica, o tome u kojoj meri je ugostiteljski sektor još uvek ranjiv.

- Nadamo se da ćemo ovako otkriti ljudima sektor čiji je ekonomski uticaj veoma širok - rekao je Pujenek.

Inspektori, naravno, još uvek ne mogu da putuju, pa se recenzije objavljuju bez ocena. One se ažuriraju pomoću pretrage internet sajtova i razgovora sa šefovima, a sadašnji podaci pokazuju da je samo 21 procenat restorana otvoren od 3.000 koliko je pokriveno Mišelinovim vodičima.

U prethodnom periodu, Mišelinov vodič "živeo" je mahom na instagramu, gde su čuveni šefovi iz restorana ovenčanih Mišelinovim zvezdicama delili sa publikom lake i jednostavne recepte za kuvanje u karantinu. Mišelin će, kao što se vidi, pratiti tempo otvaranja ugostiteljske industrije, i ujedno pretrpeti, kao i cela industrija, velike i mahom još uvek nepoznate promene.

Povezani unosi