Početna»Novosti»Mišlen odložio dodelu zvezdica u Srbiji
26.11.2020.

Mišlen odložio dodelu zvezdica u Srbiji

Kako su saopštili iz Mišelina, do ove odluke je došlo usled situacije sa pandemijom virusa korona i aktuelnog pogoršanja zdravstvene situacije u svetu

novost mišlen odložio dodelu zvezdica u srbiji vinski magazin vino fino

Urednici najpoznatijeg svetskog restoranskog vodiča odlučili su da odlože dodelu Mišelinovih zvezdica restoranima u Srbiji, koja je bila zakazana za 14. decembar.

Kako su saopštili iz Mišelina, do ove odluke je došlo usled situacije sa pandemijom virusa korona i aktuelnog pogoršanja zdravstvene situacije u svetu.

Odložen je, kako se navodi, veći broj dešavanja, uključujući i predstavljanja selekcija restorana u Evropi, Aziji i Americi.

- Pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd, ranije planirano za 11. decembar 2020, odlaže se usled pandemije kovida 19 - naveo je je Gvendal Pujenek, međunarodni direktor Mišlenovog vodiča.

- Naši timovi su i dalje u bliskom kontaktu sa Turističkom organizacijom Srbije, a naša interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo pratiti situaciju, dok će se pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd obaviti u kasnijem terminu, koji će zajednički biti određen - stoji u saopštenju Mišlenovog vodiča, uz uveravanje da Mišlenov vodič i dalje ostaje posvećen svojim planovima u Srbiji.

U SAD su već odloženi događaji u Čikagu, Vašingtonu i Njujorku, a privremeno su otkazana i premijere novih vodiča za Veliku Britaniju i Belgiju. Takođe, singapurska selekcija je odložena za 2021. godinu.