Početna»Novosti»Mišlen posle Beograda stiže i u Moskvu!
21.12.2020.

Mišlen posle Beograda stiže i u Moskvu!

Prve zvezdice za prestonicu Rusije biće dodeljene sledeće godine, najavio je direktor Mišlenovog vodiča Gvendal Pujenek

novost mišlen posle beograda stiže i u moskvu vinski magazin vino fino

Ruska prestonica Moskva od sledeće godine će biti predstavljena u Mišlenovom vodiču! Ova vest upravo je stigla od međunarodnog direktora svih Mišlenovih vodiča, Gvendala Pujeneka, koji je naveo i da su inspektori Mišlena zadivljeni raznolikošću ruskog kulinarskog nasleđa i posvećenost ruskih šefova autentičnoj lokalnoj kuhinji u čijem su centru najbolji domaći proizvodi.

- Osećamo veliki entuzijazam zbog predstavljanja Moskve gurmanima! Ova tajnovita i vanvremena prestonica je kulinarski dragulj koji u najboljem svetlu predstavlja ne samo lokalne ruske proizvode, već i prelepu raznolikost svetskih kuhinja - obrazložio je Gvendal Pujenek odluku urednika najčuvenijeg gastro vodiča na svetu.

Odluka o tome da se i Moskva nađe na prestižnoj listi Mišlenovih destinacija objavljena je pomalo neobično, bez prevelike pompe, a tome razlog, najverovatnije, leži u nemogućnosti planiranja velikih događaja - dok traja pandemija, svi datumi su isuviše "klizni" da bi se zakazivale velike i pompezne ceremonije. Pujenek je veliku vest najavio na Instagramu, i potom u Moskvi novinarima potvrdio odluku Mišlena.

Gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, rekao je da je Moskva tako postala prvi grad u postsovjetskom prostoru koji je dobio najvišu gastronomsku počast.

- Ovo će grad otvoriti na jedan novi način, i za turiste i za Moskovljane. Prilika da se bore za Mišlenove zvezde biće dodatan podsticaj za restoranski biznis nakon pandemije - rekao je Sobjanin.

Kako sada stoje stvari, i Beograd bi u 2021. trebalo da se nađe u Mišlenovom vodiču, nakon što je usled nepovoljne epidemiološke situacije otkazana dodela zvezdica za našu zemlju, prvobitno zakazana za 11. decembar.

Povezani unosi