Početna»Novosti»Mladi kuvari iz Srbije spremaju se za svetski kup
13.06.2022.Promo

Mladi kuvari iz Srbije spremaju se za svetski kup

Najveće svetskom kulinarsko nadmetanju, Villeroy & Boch Culinary World Cup, održaće se u novembru ove godine u Luksemburgu

novost mladi kuvari iz srbije spremaju se za svetski kup vinski magazin vino fino
U METRO HoReCa centru održano je takmičenje za selekciju tima mladih srpskih kuvara koji će predstavljati našu zemlju na najvećem svetskom kulinarskom nadmetanju – Villeroy & Boch Culinary World Cup, koje će se održati u novembru ove godine, u Luksemburgu.

Svi članovi Junior Chefs Cluba Srbije dobijaju jednaku šansu za ulazak u tim, tokom procesa selekcije i priprema za svetsko kulinarsko takmičenje, na kojem će imati priliku da pokažu svoje talente, umeća i kreativnost.

Profesionalni tim HoReCa centra, kao dugogodišnji partner Junior Chefs Cluba Srbije, i ovog puta planira aktivno učešće u velikom broju aktivnosti koje predstoje odlasku mladih kuvara u Luksemburg.

- Pored učešća u selekciji tima za svetsko takmičenje, HoReCa centar će biti i mesto gde ćemo do novembra održavati i brojne profesionalne treninge i pripreme naših mladih kolega, u čiji naporan rad i profesionalni entuzijazam polažemo velike nade i verujemo da će biti krunisani novim medaljama - istakla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.

Članovi tima Junior Chefs Club Srbije (JCC), uz konstantnu profesionalnu podršku kompanije METRO, do sada su učestvovali na čak četiri Olimpijade i četiri Svetska prvenstva u kulinarstvu, gde su osvojili brojne medalje i priznanja, a 2018. godine osvajanjem srebrne medalje postigli su do sada najveći uspeh Srbije na Svetskom kulinarskom prvenstvu u Luksemburgu.