Početna»Novosti»Mladi šefovi kuvali za decu bez roditeljskog staranja
09.01.2020.

Mladi šefovi kuvali za decu bez roditeljskog staranja

Božićna humanitarna akcija u Metro Horeca Centru

novost mladi šefovi kuvali za decu bez roditeljskog staranja vinski magazin vino fino

Članovi Junior Chefs Club-a Srbije i ove godine na sam dan Božića u METRO Horeca Centru kuvali su za decu, a hrana koja je pripremljena donirana je Domu za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“. Božićni ručak poslužen je u podne, u ulici Braće Jerković 119.

Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije posebnu pažnju posvećuju humanitarnom radu, pa su tako samo ove godine pripremili i servirali ručak za oko 60 dece iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj“. Preostalih 160 obroka donirano je centralnoj kuhinji Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Tokom protekle decenije u okviru ove humanitarne akcije podeljeno je više od 3000 božićnih obroka.

- Božić je vreme kada je bitno da svi osetimo praznični duh i nadu, a posebno naši najmlađi sugrađani. Zato je i ove godine 30 kuvara okupljenih oko Junior Chefs Club-a Srbije sa radošću pripremilo i serviralo ukusnu gozbu za decu bez roditeljskog staranja, u domu "Jovan Jovanović Zmaj", i nadamo se time doprineli da Božić svi zajedno obeležimo kako priliči - izjavio je Nikola Biševac, predsednik Junior Chefs Club-a Srbije.

Događaj su svojim prisustvom podržali i i ambasadorka Kanade Keti Čaba, princeza Katarina Karađorđević i zamenica ambasadorke Izraela, Majan Ben Tura.

Kao i svake godine, podršku su pružili partneri - kompanija METRO Cash & Carry, kao i McCain, Kotanyi, Gastromaster i Friglo.