Početna»Novosti»Nacionalno, a svetsko!
20.01.2020.

Nacionalno, a svetsko!

Ovo su neki od restorana naše etničke kuhinje kojima zaista možemo da se ponosimo

novost nacionalno a svetsko vinski magazin vino fino
Foto: Mala Kolubara na reci
Vrhunska kafanska hrana sve češće može se pronaći i u restoranima koji se po nivou ujednačenosti kvaliteta, enterijeru i drugim merilima pre mogu svrstati u lokale visoke klase nego u klasične kafane. U godini za nama uživali su smo i u jednima i u drugima, a očekujemo da će u svakom pogledu nastaviti da unapređuju svoju ponudu, ali i da se drže aduta zbog kojih neki od njih decenijama opstaju na kulinarskoj mapi Srbije.

U Grafičaru nas je dočekala izvrsna hrana iz odlično postavljenog menija, i sve na ovom mestu, od servisa do enterijera, sugerisalo je da se nalazimo u veoma ozbiljnom restoranu nacionalne kuhinje.

Jedan od favorita svakako je bila i Mala Kolubara na reci, savska kafana koja pre svega sprema poštenu i obilnu hranu kakvu ne zatičemo često na obalama beogradskih reka: od pihtija, preko tradicionalno spremljenog mesa, do ribljeg dela menija - ipak je ovo mesto na reci - ništa nas nije razočaralo.

Restoran Sinđelić, koji je za dve decenije rada dosegao kultni status, u minuloj godini je potpuno renoviran i sada se može pohvaliti svedenim, a elegantnim enterijerom izvanredno promišljenog koncepta. Hrana je ostala uglavnom ista: roštilj i pečenje ovde su glavne zvezde.

Mala Avala nastavila je da nudi kafansku hranu najviše kategorije, na čelu sa glavom u škembetu, delikatesom koji je ponikao ovde, i čitavom plejadom domaćih specijaliteta koji su ovde podignuti na viši nivo gastronomije, zahvaljujući izuzetnom kvalitetu sastojaka i postojanom kvalitetu kuhinje.

U Novom Sadu, restoran Nacionalna klasa pokazao je da lokacija u tržnom centru ne mora biti prepreka za uspešan rad, i ovde se svakodnevno služi odlična loklana hrana uz vrhunska domaća vina.

Na Ribarskom ostrvu, restoran Piknik "raširio je krila" i nakon potpunog renoviranja izgleda fenomenalno, a njihov "otkačen" meni i dalje krije vrhunske prečanske specijalitete pod neobičnim imenima kao što su "Sa kolena na koleno" (svinjska butkica) ili "Lovačka sačmara" (šnicla od vrata u saftu od senfa i luka).

Grafičar
Vase Pelagića 31
Telefon: 011 411 4115

Mala Kolubara na reci
Savski nasip 7a
Telefon: 060 33 00 569

Sinđelić
Vojislava Ilića 86
Telefon: 061 159 31 32

Mala Avala
Ljutice Bogdana 24
Telefon: 011 40 42 951

Nacionalna klasa
BIG Shopping Center, Sentandrejski put, Novi Sad
Telefon: 065 82 39 239

Piknik
Ribarsko ostrvo, Novi Sad
Telefon: 069 1745 645