Početna»Novosti»Nagrađeni šefovi - heroji pandemije!
14.07.2021.

Nagrađeni šefovi - heroji pandemije!

Osim titule šampiona, šefovi su iz Fonda The World‘s 50 Best Restaurants dobili i novac za oporavak svog biznisa i za neke nove, humanitarne i buduće ugostiteljske projekte

novost nagrađeni šefovi - heroji pandemije vinski magazin vino fino
Dugoočekivana lista 50 najboljih restorana na svetu, posle pandemijske pauze od godinu dana, biće objavljena 5. oktobra 2021. na svečanoj ceremoniji u Belgiji, a dok ne saznamo koji će restoran biti proglašen za najbolji, žiri koji odlučuje o nagradi The World‘s 50 Best Restaurants pre nekoliko dana nagradio je trojicu šefova jednim potpuno posebnim priznanjem. Nova nagrada pod nazivom Šampioni promena slavi lokalne heroje ugostiteljstva, šefove koji su se tokom pandemije bavili socijalnim i humanitarnim radom, u potpunosti se okrenuvši zajednici.

Nagrađeni kuvari su Kurt Evans iz Sjedinjenih Američkih Država, Vivijana Vareze iz Italije i Dipanker Kosla sa Tajlanda. Osim titule šampiona, šefovi su iz Fonda The World‘s 50 Best Restaurants dobili i novac za oporavak svog biznisa i za neke nove, humanitarne i buduće ugostiteljske projekte, a poznato je i na šta će nagrađeni šefovi potrošiti novac. Italijanska šefica iz restorana Viva iz Milana, ovenčanog jednom Mišlenovom zvezdom, novac će potrošiti na otvaranje nove sladoledžinice u gradu i u njoj će zaposliti ugrožene žene, dok će muški šefovi nastaviti gde su stali, da hrane siromašne i pomažu onima kojima je pomoć neophodna putem globalnih organizacija koje se bore protiv gladi u svetu.