Početna»Novosti»Najbolja fruškogorska vina stižu u Čortanovce
20.09.2022.

Najbolja fruškogorska vina stižu u Čortanovce

U nesvakidašnjem ambijentu Vile Stanković 24. septembra održaće se Fruška Gora Wine Show uz učešće oko 40 vinarija

novost najbolja fruškogorska vina stižu u Čortanovce vinski magazin vino fino
Fruška gora Wine Show, smotra koja slavi vinsku kulturu Fruške gore i Vojvodine, biće, nakon odlaganja usled lošeg vremena, održan u subotu, 24. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima. Kao i prošle godine, organizator ovog salona vina u jedinstvenom ambijentu Vile Stanković je Udruženje proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem – Fruška gora.

Na događaju će se predstaviti oko 40 proizvođača vina sa jedinstvenim pečatom fruškogorskog podneblja, napravljenih što od čuvenih međunarodnih sorti, što od regionalnih i autohtonih sorti koje su srce ovog teroara.

U okviru salona, U Vili Stanković biće zvanično proglašeni rezultati ocenjivanja vina Top 50 Fruška gora. Međunarodni panel vinskih eksperata i ove godine odabrao je pedeset vina koja će tokom jedne godine moći da nose stiker Fruška gora Top 50. Ova markica je garancija potrošačima da su kupili vino izvanrednog kvaliteta i autentičnog fruškogorskog karaktera.

Pored svega ovoga, goste Vile Stanković očekuje i uživanje u biranim sremačkim zalogajima i dobroj muzici, koji će biti izvrsna pratnja za degustaciju najboljih fruškogorskih vina.

Povezani unosi