Početna»Novosti»Najbolji bar na svetu nalazi se u Njujorku
06.10.2019.

Najbolji bar na svetu nalazi se u Njujorku

Boemski Vest Vilidž dom je bara Dante, koji od 1915. godine nudi neke od najboljih aperitiv koktela u Velikoj Jabuci

novost najbolji bar na svetu nalazi se u njujorku vinski magazin vino fino
Aperitiv bar Dante, smešten u njujorškom Vest Vilidžu, proglašen je za najbolji bar na svetu u prestižnom nadmetanju The World's 50 Best Bars. Ova odluka proglašena je na ceremoniji održanoj pre dva dana u Londonu, na kojoj je međunarodni žiri objavio rezultate ovogodišnje selekcije. Na listi najboljih našli su se barovi iz 26 gradova sveta i iz 21 zemlje.

Dante je bar koji ima istoriju dužu od jednog veka, prenosi sajt Drinks Business. Otvoren pod imenom Caffe Dante davne 1915. godine, ovaj lokal je dugi niz decenija predstavljao mesto na kome su žitelji ovog boemskog dela Njujorka uživali u piću i druženju. Pre četiri godine bar je dobio današnji izgled i novo ime - Dante umesto Kafe Dante - a vlasnici, Australijanci Linden Prajd i Natali Hadson postarali su se da mesto služi najbolje koktele koje novac može da kupi, naročito klasične aperitiv koktele kao što su negroni i belini. U ovom jednostavnom prostoru sa niskim svetlima i belim pločicama vrlo "domaćinskog" izgleda, gosti uz piće mogu poručiti i papardele sa mesom od divlje svinje,, buratu na tostiranom ražanom hlebu i druge jednostavne delikatese od izuzetno kvalitetnih italijanskih namirnica.

- Ništa nas ne ispunjava ponosom kao ova nagrada - rekao je Linden Prajd na ceremoniji u Londonu i dodao:
- Naš fokus i dalje će biti usmeren na visok nivo usluge i na kreiranje posebnih trenutaka za svakog gosta koji uđe kod nas - rekao je vlasnik bara koji je ove godine dobio još dve nagrade za najbolji bar na svetu i u Americi, u izboru žirija Tales of the Cocktail Spirited Awards, godišnjih nagrada koje se održavaju u Nju Orleansu.

U žiriranju jedanaeste dodele nagrada The World's Best Bar učestvovalo je više od 500 stručnjaka iz celog sveta. Prošle godine, za najbolji bar proglašen je londonski Dandelyan, poznat po svojoj inovativnoj i raskošnoj karti koktela.

10 NAJBOLJIH BAROVA NA PLANETI

  1. Dante (Njujork)
  2. Connaught Bar (London)
  3. Florería Atlántico (Buenos Aires)
  4. The NoMad (Njujork)
  5. American Bar (London)
  6. The Clumsies (Atina)
  7. Attaboy (Njujork)
  8. Atlas (Singapur)
  9. The Old Man (Hong Kong)
  10. Licorería Limantour (Meksiko Siti)