Početna»Novosti»Najbolji viski na svetu napravljen je u Kentakiju
19.10.2019.

Najbolji viski na svetu napravljen je u Kentakiju

Burbon sa čak 62.5 procenta alkohola proglašen je za najbolji viski na svetu u novom izdanju autoritativne knjige Jim Murray's Whisky Bible

novost najbolji viski na svetu napravljen je u kentakiju vinski magazin vino fino
Najčuveniji stručnjak za viski na svetu, Džim Marej, autor izuzetno uglednog godišnjaka Jim Murray's Whisky Bible, objavio je rezultate svog godišnjeg traganja za najbolji viski na planeti. Ove godine, viski koji je zaslužio ovu titulu je 1792 Full Proof Bourbon, proizveden u Bardstaunu u Kentakiju.

Za izdanje "Biblije viskija" za 2020. Džim Marej isprobao je čak 4.700 uzoraka viskija iz trideset zemalja, i konačnu pobedu odneo je jedan od najjačih viskija koji se mogu pronaći na globalnom tržištu: ovaj burbon ima 62.5 procenata alkohola, što je postignuto izbegavanjem metode hladne filtracije. Burbon 1792 Full Proof ima izuzetno jaku aromu akcentiranu dimom, vanilom i karamelom, a do sada je dobio veći broj nagrada na ocenjivanjima širom sveta.

U trenutku objavjivanja rezultata godišnjeg ocenjivanja, ovaj viski koštao je izuzetno pristupačnih 50 dolara - cena je, naravno, u roku od nekoliko sati znatno porasla.