Početna»Novosti»Najromantičniji restoran na svetu nalazi se u Italiji
14.02.2020.

Najromantičniji restoran na svetu nalazi se u Italiji

Restoran La Sponda u Positanu je prvi Mišelinov izbor za veče pod svećama

novost najromantičniji restoran na svetu nalazi se u italiji vinski magazin vino fino
Jedna od najlepših obala na svetu, italijanski šarm i gostoprimljivost, fantastična hrana i ambijent od koga zastaje dah - ovo su aduti restorana La Sponda koji je Michelin proglasio za najromantičniji na planeti. Restoran La Sponda nalazi se u Positanu na italijanskoj Amalfi obali i radi u okviru hotela Le Sirenuse, sa nezemaljski lepim pogledom na Tirensko more. Unutrašnjost podseća na kombinaciju renesansne balske dvorane i savremenog restorana visoke kuhinje, sa ogromnim lučnim prozorima na čijim parapetima rastu puzavice i stotinama sveća koje oplemenjuju svaki kvadratni metar prostora.

- Bilo da odlučite da sedite na terasi ili unutra, romantična atmosfera je zagarantovana. Šef iz Napulja služi klasična jela sa savremenim fokusom - piše u Mišelinovom vodiču.

Za kuhinju na ovom mestu, koja je restoranu donela jednu Mišelinovu zvezdicu, brine se Đenaro Ruso, rodom iz Napulja, koji je pekao zanat u legendarnim pariskim restoranima Lasserre i L'Ambroisie i potom kod jednog od najboljih šefova na svetu, Masima Boture, u njegovom restoranu Osteria Francescana u Modeni. Đenaro Ruso je tokom svog učenja postigao tehničku perfekciju koju je potom u restoranu La Sponda primenio na lokalnu kuhinju, daleko jednostavniju od francuske. Rezultat je meni koji je zasnovan na apsolutno svežoj lokalnoj ribi i mesu, koji su pripremljeni uz korišćenje brižljivo odabranih lokalnih namirnica. Degustacioni meni se često menja, i sadrži jela kao što su marinirana skuša, lingvini sa školjkama sa taljatelama i pestom od tikvica, šanpjer sa mladim komoračem i zelenim paradajzom, biftek sa kaparima i sokom od inćuna...

Što se tiče cene, ona jeste visoka, ali ne onoliko visoka koliko bismo očekivali od restorana sa ovakvom reputacijom.. Dve osobe mogu uživati ovde za manje od 400 evra, što podrazumeva bocu dobrog vina, predjelo, glavno jelo i dezert.