Početna»Novosti»Neverovatne uniforme u restoranu Ane Roš
25.08.2021.foto: Primož Lukežič

Neverovatne uniforme u restoranu Ane Roš

Na njima su oslikane biljke, cveće, okolne šume i livade, predeli iz kojih Rošova najčešće ubira plodove za svoje gastronomske kreacije

novost neverovatne uniforme u restoranu ane roš vinski magazin vino fino
Inspirisana prirodom, slavna šefica Ana Roš, definitivno najpoznatija i najznačajnija kuvarica Slovenije, zajedno sa modnom dizajnerkom Mateom Benedeti udružila je snage i ideje kako bi zaposleni u njenom restoranu Hiša Franko koji odnedavno ima i drugu Mišlenovu zvezdu nosili ekološki prihvatljive i veoma zanimljive uniforme.

I Ana i Matea su istinski borci za zaštitu životne sredine, što se odlično oslikava kroz ove fenomenalne uniforme na kojima su oslikane biljke, cveće, okolne šume i livade, predeli iz kojih Rošova najčešće ubira plodove za svoje gastronomske kreacije. Naravno, materijali su organski i isključivo uzeti iz održivih izvora, a same uniforme gotovo da i ne liče na odeću namenjenu svakodnevnom nošenju u restoranu.

- Već neko vreme pratim rad Matee Benedeti i oduvek sam se divila odvažnim ljudima. Naš pogled na život je slično šaren, ali pre svega veoma je blizak prirodi. Jednog jutra gledala sam preko livada prema planini Krn sa kafom u ruci i razmišljala o budućnosti. To je bilo samo nekoliko nedelja pre ponovnog otvaranja restorana, a brige i strahovi u mojoj glavi su se nakupili do te mere da nisam ni primetila sve lepo oko sebe. Ipak, trgao me je predivan pogled na zelenilo oko mene. Uzela sam telefon, nazvala Mateu i rekla joj: "Hajde da napravimo nešto ludo". U prostorije restorana uneli smo divlju, šarenu, zelenu, bujnu prirodu. Ekološki materijali, slike paprati, maslačaka, vilinskih konjica pretvorili su atmosferu u Hiši Franko u modnu pistu, pozorišnu predstavu sa jednom jasnom porukom - kako je svet lep - rekla je Ana Roš za Fine Dining Lovers.

Povezani unosi