Početna»Novosti»Nova vinarija Meneghetti: istarska vinska bajka
17.06.2022.Promo

Nova vinarija Meneghetti: istarska vinska bajka

U bajkovitom predelu pored mora, u impresivnom ambijentu novih zdanja, goste čekaju vrhunska vina, unikatni delikatesi i znalački vođene degustacije

novost nova vinarija meneghetti istarska vinska bajka vinski magazin vino fino
foto. Matej Paluh Photography
U Meneghetti Wine Hotel & Winery u Istri nedavno su otvoreni nova zgrada vinarije i prateći objekti koji čuvaju Meneghetti vina, maslinova ulja i birane delikatese. Kako kažu u vinariji Meneghetti, novi objekti su prava arhitektonska poslastica u blizini mora koja se savršeno stapa sa istarskim predelom punim vinove loze i stabala maslina.Vino je, uz maslinovo ulje, veliki deo iskustva posete ovom imanju u Istri. Za kvalitet degustacija odgovara tim iskusnih somelijera koji vode kroz vinsku kartu sa 14 Meneghetti etiketa, a za zaokruženo iskustvo tu su i Meneghetti Brandy i nikaragvanske cigare izrađene ručno prema recepturi sa Meneghetti potpisom.

Degustacioni program Wine flight nudi delikatese poput paštete od jadranskog brancina, terina od prepelice sa grožđem, goveđe bresaole sa celerom i mariniranim gljivama, selekcije Meneghetti maslinovog ulja...


Degustaciona sala

Kako kažu u kući Meneghetti, istinske poznavaoce vina oduševiće VIP tasting room koji je namenjen posebnim prilikama u privatnom okruženju. U okviru ove ponude degustriraju se Meneghetti Red arhivska vina od 2009. do 2017., a njima se može pridružiti i nova Meneghetti vinska zvezda - Val Gambalera 2015, kupaža merloa i kaberne sovinjona.

U Meneghetti Butigi (gift shopu) prodaju se birani delikatesi kao što su birani sirevi, domaće kobasice, pršute, ali i jedinstveni proizvodi - karamela od kozjeg sira Kumparička ili aromatizovan cvet soli infuziran u vinu Meneghetti Red, kao i ručno rađene praline.Svakog dana uz prethodnu najavu, posetiocima su dostupni i obilasci vinarije sa vrlo informativnim degustacijama. Ture uključuju obilazak vinograda, proizvodnog pogona, krova vinarije, Barrique Rooma i sale za degustaciju. Na svakoj od navedenih lokacija u okviru vinarije predstavlja se i degustira različita etiketa vina. Uz dnevne programe iz ponude vinarije, organizuju se i Noći vina koje se održavaju petkom.


Detalj sa otvaranja