Početna»Novosti»Nove medalje za vina Tikveš
13.06.2019.

Nove medalje za vina Tikveš

Najveća makedonska vinarija trijumfovala je na takmičenjima u Kanadi i Bugarskoj

novost nove medalje za vina tikveš vinski magazin vino fino
Vina iz najveće makedonske vinarije Tikveš ukupno su ove godine osvojile više od 50 nagrada na međunarodnim takmičenjima, a vesti o novim priznanjima stigla su iz Bugarske i Kanade.

Na prestižnom takmičenju Selections Mondiales des Vins Canada vino Barovo crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Vinarija Tikveš jedina je u regionu ovenčana nagradom u konkurenciji 1,564 vina iz 34 zemlje iz celog sveta.

Specijalna nagrada Best of Show na takmičenju Balkans International Wine Competition 2019, održanom u Sofiji, pripala je vinariji Tikveš i vinu Cabernet & Merlot Oak Edition iz berbe 2017. godine. Ovo visoko priznanje dobile su do sada samo tri vinarije na Balkanu.

Vrhunska vina iz nove brend platforme Tikveš Chateaux & Domaines u Sofiji su nagrađena sa tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje. Prvi put nagrađena su nova vina francuske vinarije Chateau de Gourdon - Vase de Pierre 2017 srebrnom medaljom, a vina Terrasse au Soleil iz 2018 i Mistral au Jardin 2018 dobila su bronzane medalje. Prošle godine na istom takmičenju osvojeno je 5 nagrada od čega je samo jedna bila zlatna, a ove godine čak tri vina su dobila ovu nagradu.