Početna»Novosti»Novi, 'normalni' restoran katalonske braće Roka
21.07.2021.

Novi, 'normalni' restoran katalonske braće Roka

Za šeficu su izabrali Elizabet Noju, njihovu fine dining miljenicu koja je u El Celler de Can Roca došla samo na praksu i ostala zauvek

novost novi normalni restoran katalonske braće roka vinski magazin vino fino
Planetarno poznati trojac iz nekadašnjeg najbojeg restorana na svetu, španskog El Celler de Can Roca, braća Žoan, Đordi i Đuzep Roka otvorili su u Đironi, gde se i nalazi njihov luksuzni gastronomski hram, novi restoran koji su nazvali Normal. Novi projekat poznate braće totalno je različit od onoga što nude u pomenutom restoranu iako su za šeficu izabrali Elizabet Noju, njihovu fine dining miljenicu koja je u El Cellar de Can Roca došla na praksu i tu ostala do sada.

U Normalu ponuda se zasniva na tradiciji samog katalonskog regiona, sa akcentom na svežim, lokalnim namirnicama od kojih nastaju jela sa Nojinim potpisom.

- Posle zdravstvene, socijalne, egzistencijalne i vrednosne krize, odlučili smo da započnemo novi projekat, da utešimo dušu i ponovo otkrijemo sreću, a kuvanje je odličan katalizator emocija, ukusna zabava koja stvara trajne veze - objasnila su za Fine Dining Lovers braća Roka zašto su se odlučili za otvaranje novog restorana.

Normal je dosta opuštenija i tradicionalnija ponuda braće Roka od one koju nude u svom restoranu sa tri Mišlenove zvezde.

- Ako u El Celler de Can Roca nudimo zlatarstvo, u Normalu je u ponudi ručni rad.

Braća Roka su kompletan ugostiteljski trojac - Žoan je kuvar, Đordi poslastičar, Đuzep somelijer, a jelo koje je proslavilo njihov čuveni restoran El Cellar de Can Roca je iberijska prasetina od sisančeta u sosu od bibera i belog luka.