Početna»Novosti»Novi Pinole je stigao!
20.11.2021.

Novi Pinole je stigao!

Fruškogorska vinarija Vinum po peti put je lansirala nežno, mlado vino od pino noara, namenjeno za uživanje tokom jesenjih i zimskih praznika

novost novi pinole je stigao vinski magazin vino fino
Kuća Vinum iz Sremskih Karlovaca i ove godine je lansirala svoj već dobro poznati Pinole, mlado, nežno vino čija premijera predstavlja svojevrsni fruškogorski odgovor na Dan mladog božolea. Pinole, vino rubinski crvene boje sa karakterističnim ljubičastim odsjajem, pravljen je metodom karbonske maceracije i ove godine je flaširan 9. novembra, neposredno pred premijeru koja je ove godine, nažalost, priređena bez dočeka gostiju u samoj vinariji.

Milena Zakarić iz Vinuma kaže za Vino & Fino da je pandemija omela planove za lepu svečanost u Vinumu, alil da je Pinole 2021 promovisan na nekoliko lokacija, pre svega u vinoteci Krivina u Novom Sadu i u Gostioni kod četiri lava u Sremskim Karlovcima, uz prodajne akcije u vinotekama.

- Ove godine vino ima malo više alkohola, ali to ne smeta aromi i zadovoljni smo ovom berbom – kaže Milena Zakarić o vinu koje se odlikuje aromatskim notama sveže višnje i vrlo blagim taninima. Na pitanje uz koju se hranu najbolje uparuje ovo vino, Milena Zakarić je rekla da je dobar par za Pinole - tamno živinsko meso.

- Mi smo ga ovde uparili sa ćurećim batacima i pateom od džigerice - rekla je.

Vino je ove, pete godine od kada je nastala ova mala fruškogorska tradicija, lansirano u tiražu od 800 boca, a preporuka je da se pije odmah po nabavci ili da se čuva najkasnije do Nove godine.