Početna»Novosti»Novi restoran visoke kuhinje u Beogradu
30.01.2023.

Novi restoran visoke kuhinje u Beogradu

U toku je "soft opening" restorana Mudra Art Cuisine, a deo menija prikazan je sinoć

novost novi restoran visoke kuhinje u beogradu vinski magazin vino fino
Sinoć je u Zemunu, na keju, otvoren Mudra Art Cuisine, novi restoran visoke kuhinje u Beogradu. Restoran zvanično počinje sa radom 1. februara, a ovih dana je u toku takozvani soft opening, namenjen prijateljima, partnerima, poslovnim saradnicima, blogerima i medijima. Iza ovog restorana stoje prepoznatljiva lica domaće HoReCa scene, Jelena Đaković, vlasnica brenda Libra Consulting i uspešni hotelijeri Goran i Nenad Kovačević. Šef kuhinje je Aleksandar Kerekeš, koji je u Beograd došao iz restorana Mudra Art Cuisine u kotorskom hotelu Huma

Kuhinja je internacionalna, dok se jela pripremaju od lokalnih sastojaka. Deo menija prikazan je sinoć, a na njemu su bili fenomenalna kraba sa supom od rotkvice i crvene jabuke, marinirana cvekla sa kozijim sirom, Sen Žak školjke sa taljatelama od celera u sosu od crvene narandže, sočni teleći ragu sa bešamel sosom i čipsom od celera, kao i selekcija deserata koje potpisuje poslastičarka Kristina Radosavljević. Uz hranu su služena vina pre svega iz Italije, od proseka do primitiva, kao i roze vinarije Zvonko Bogdan, a vinska karta je zamišljena tako da uključi selekciju etiketa iz celog sveta, sa akcentom na Italiju i Francusku, kao i srpska vina.

Subota će u Mudri biti dan D jer, osim u ukusnim zalogajima sa autorskim potpisom šefa kuhinje, gosti će dok čekaju naredni sled hrane moći da uživaju i u pravoj pozorišnoj predstavi: ovakav koncept spoja gastronomije i umetnosti kod nas do sada nije viđen.

Restoran, koji može da primi 150 gostiju, prostire se na dva nivoa, svetao je i moderan sa oslikanim zidovima, i kuhinjom koja je u staklu, pa gost može pratiti proces nastanka jela.