Početna»Novosti»Novo u Beogradu: Šonda gastro bar!
14.05.2020.

Novo u Beogradu: Šonda gastro bar!

Na mestu prve srpske fabrike čokolade, na donjem Dorćolu, otvoren je restoran i gastro bar Šonda, koji na jednom mestu nudi tri potpuno različita gastronomska koncepta

novost novo u beogradu Šonda gastro bar vinski magazin vino fino
Tradicionalna srpska trpeza
Šonda restoran i gastro bar,, nova adresa na gastro mapi prestonice, iime duguje Kosti Šondi, čoveku koji je stvorio i otvorio prvu fabriku čokolade u našoj zemlji, a sam lokal nalazi se u okviru novootvorenog hotela Mona Plaza.

U Šondi se, pre svega, služe srpska tradicionalna jela, iako su na meniju i specijaliteti drugih kuhinja sveta. Naravno, u skladu sa istorijom bara, gosti mogu da uživaju u raznim poslasticama sa čuvenim Šonda pečatom.

U ponudi su tri potpuno različita gastronomska koncepta: srpska tradicionalna trpeza, Aperitivo i Fast & Fresh business lunch, od kojih svaki zaslužuje posebno predstavljanje.


Aperitivo - druženje uz popodnevne koktele

Vikend je rezervisan za domaću kuhinju. Od 12 do 16 sati, subotom i nedeljom, gosti u Šondi mogu da probaju srpske tradicionalne specijalitete u 3 ganga: hladno predjelo, glavno jelo i desert. Cena po osobi je 1490 dinara. Za decu do 7 godina ručak je gratis, dok je za mališane od 7 do 12 godina cena upola manja.

Kada je reč o sve popularnijim aperitivo druženjima, i u Šondi je opuštanje uz popodnevne koktele zagarantovano jer gosti uz svaki naručeni koktel ili vino dobijaju porciju tapasa po izboru šefa kuhinje. Tapasi predstavljaju manje porcije jela iz jelovnika.

Šonda je dobro mesto i za poslovne ljude jer uz brz i zdrav obrok mogu da organizuju poslovni sastanak ili neobavezno druženje. Svakog radnog dana od 12 do 16 sati služi se takozvani Fast & Fresh Business Lunch. Sva jela se pripremaju od svežih, sezonskih namirnica, a meni uključuje potaž ili supu, porciju paste po želji gosta, salatu od svežeg povrća i domaći ledeni čaj. Cena kompletnog obroka je 890 dinara.

Ukoliko želite da se upoznate sa gastro ponudom novootvorenog restorana Šonda, rezervišite mesto putem broja 064 8186138.

Fast & Fresh Business Lunch