Početna»Novosti»NOVOSAĐANKA - ŠAMPIONKA SRBIJE!
09.11.2019.

NOVOSAĐANKA - ŠAMPIONKA SRBIJE!

Somelijerka Milena Zakarić pobedila je na takmičenju u poznavanju penušavaca, u uzbudljivom finalu u kome su, pored nje, učestvovale još dve dame

novost novosaĐanka - Šampionka srbije vinski magazin vino fino
Somelijerka iz Novog Sada Milena Zakarić pobedila je u finalu nadmetanja Serbian Sommeliers Competition - Sparkling Wine, u organizaciji Udruženja somelijera Srbije SERSA. Milena Zakarić, predstavnica Udruženja somelijera Vojvodine, pokazala je zavidno teorijsko i praktično znanje o penušavim vinima i osvojila prvo mesto u vrlo nesvakidašnjem finalu - sve tri finalistkinje bile su žene! Drugo mesto osvojila je Aleksandra Vasić, a treće Anika Manojlović, u finišu takmičenja koja je pokazalo da je položaj žena u srpskom vinskom svetu sve bolji.

Kolege i takmaci iz polufinala, Ivan Đonlić, Nikola Bogićević i Ljubomir Bošković, srdačno su čestitali koleginicama nakon celodnevne borbe u kojoj su se merili otmenost i preciznost servisa, poznavanje vina i sposobnost identifikacije različitih penušavaca.

U četiri osnovne discipline finala, somelijerke su se nadmetale u služenju šampanjca i koktela od šampanjca, u identifikaciji pet penušavih vina iz Srbije, dekantiranju penušavca i veoma zahtevnom izazovu prepoznavanja šest penušavaca iz sveta, i to po metodu proizvodnje, zemlji porekla, sorti i proizvođaču. U zajedničkim disciplinama, somelijerke su prepoznavale slike iz vinskog sveta i rastakale šampanjac iz magnum boce u dvadeset i jednu čašu.

Događaj u beogradskom hotelu Hyatt Regency okončao se velikim aplauzom za sve tri učesnice finala, koje su pokazale veliku vinsku erudiciju i sposobnost da se uhvate ukoštac i sa najtežim "penušavim" izazovima.
Učesnici uzbudljivog polufinala u hotelu Hyatt Regency