Početna»Novosti»Oranž pioniri dolaze na festival Terroirs 2022
01.12.2022.

Oranž pioniri dolaze na festival Terroirs 2022

Na manifestaciju koja slavi vina pravljena uz minimum intervencije u podrumu dolaze i ugledni vinari iz regiona, među kojima su i neki od tvoraca današnje oranž scene

novost oranž pioniri dolaze na festival terroirs 2022 vinski magazin vino fino
Terroirs 2022, Festival prirodnih i oranž vina, održaće se u subotu, 3. decembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu od 14-21h. Ove godine učešće će uzeti nešto više od 40 izlagača, pretežno vinara ali i proizvođača vrhunskih delikatesa.

Kako kažu organizatori, na Terroirs 2022 predstaviće se praktično svi domaći vinari koji prave vina u ovim kategorijama, kao i nekoliko vinarija koje su u konverziji ili eksperimentišu sa maceracijama ili sa delom parcela u vinogradima. Među izlagačima vredi pomenuti udruženje Mladi sa Rajačkih i Rogljevskih pivnica (vinarije Dalia, Tenuta Est i Raj), koje je, kako navode organizatori, prvi naš slučaj udruživanja unutar jednog vinogorja i to vinarija koje dele organski pristup uz minimum intervencije u podrumu.

Na festival dolaze i vina iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Portugala, Mađarske i Francuske, a među najuglednijim gostima Terroirs 2022 biće Franko Terpin iz Italije, svetski poznat u krugovima poznavalaca vina sa minimumom intervencije u podrumu. Gostovaće i vinarija Denis Montanar iz okoline Udina, koja je, kažu organizatori, izraziti primer beskompromisnog natural stila.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na sajtu tickets.rs.