Početna»Novosti»Otkazani su ispiti za titulu Master of Wine
26.05.2020.

Otkazani su ispiti za titulu Master of Wine

Jedna od najtežih odluka u istoriji tela Institute of the Masters of Wine doneta je usled nemogućnosti da se obezbedi adekvatan kvalitet testiranja kandidata

novost otkazani su ispiti za titulu master of wine vinski magazin vino fino
Ispiti za titulu Master of Wine ove godine neće biti održani, saopštio je Institute of the Masters of Wine. Odluka bez presedana donela je, kažu u prestižnom institutu, u skladu sa nemogućnošću da se održi celokupan trostepeni program na čijem se kraju donosi odluka o novim nosiocima najvažnije titule u vinskom svetu.

- Obavestili smo studente da se prva dva stepena ispita otkazuju - naveo je predsednik IMW, Adrijan Garfort.

- Rad na finalnom delu ispita, istraživačkom radu, nastavlja se, uz određene poteškoće - rekao je prvi čovek Instituta.

Prvi deo ispita trebalo je da se održi početkom juna. U ovom krugu ispitivanja kandidati moraju da dokažu da poseduju dovoljno znanja da nastave sa programom. Drugi deo se takođe dešava u junu, i oni koji prođu izuzetno teške testove dobijaju dozvolu da pređu na odbranu svog originalnog istraživačkog rada. Prošle godine na ispitima je bilo ukupno 160 kandidata, a u februaru ove godine proglašeno je sedam novih nosilaca titule kojih sada ima samo 396 na celoj planeti.

- Nalazimo se pred veoma teškim izazovima i svesni smo da će oni još mnogo meseci uticati na naš život - rekao je Garfort i rekao da u ovom trenutku članovi rukovodećg tela IMW rade u svojim domovima i sastaju se elektronskim putem.

- Nastavljamo da pravimo planove za jačanje pozicije IMW kao tela koje može pomoći u ponovnoj izgradnji globalne vinske industrije - zaključio je Garfort.

Pored ispita, IMW je otkazao i odložio sve planirane seminare i degustacije. No, prijave za studijsku godinu 2020/21 i dalje su otvorene, a IMW trenutno, kaže Garfort, traži načine da razvije onlajn alternative za rad sa studentima. Što se tiče kandidata koji su trenutno duboko u studijskom programu, oni su obavešteni da neće morati da ponovo učestvuju u pojedinačnim studijskim programima koje su već završili.

- Znamo koliko ste se naporno pripremali za junske ispite i razumemo da su ovo za vas jako teške vesti. Trenutno, sve naše diskusije fokusirane su na to da obezbedimo za vas rešenja koja će biti zasnovane na fer odnosu i saosećanju, uz zadržavanje kvaliteta i integriteta naših ispita - rekla je Sara Harison, šef studijskog programa IMW.

Povezani unosi