15.06.2023.
Otvorena Pretop pekara!
U novom prostoru prodaju se hlebovi od kiselog testa koji su, uz pečenje i šampanjac, i proslavili Pretop na Zemunskoj pijaci
Ekipa iz Pretopa, popularnog lokala na Zemunskoj pijaci u Beogradu iza koga stoji uigrana ekipa ugostitelja, otvorila je Pretop pekaru, mesto u kome se prodaje sourdough hleb koji je uz pečenje i šampanjac i proslavio Pretop.
Pekara se nalazi takođe u Zemunu, u ulici Cara Dušana, i radiće od utorka do nedelje od 7 do 15 sati, a u njoj ćete moći da kupite, kako kaže jedan od vlasnika Miloš Dodig, isključivo hlebove od kiselog testa – za sada, to su rustični integralni, baget i mlečni tost.
Osim klasičnih sourdough hlebova, u Pretop pekari prave se i banana hleb i brauni, a možete i sesti i popiti kafu i/ili rakiju u modernom, a ušuškanom ambijentu.