Početna»Novosti»Outstanding Serbia – novi broj u novom ruhu!
09.06.2023.

Outstanding Serbia – novi broj u novom ruhu!

Peto izdanje magazina donosi novi vizuelni identitet i obilje priča o gastronomskom, vinskom i turističkom blagu naše zemlje

novost outstanding serbia novi broj u novom ruhu vinski magazin vino fino
Izašao je novi broj magazina Outstanding Serbia, sa novim vizuelnim identitetom! I u petom broju OS by Vino & Fino kroz niz zanimljivih tekstova predstavlja gastronomski i vinski pejsaž Srbije, prikazuje destinacije koje koje vredi obići sa osvrtom na tradiciju i brendove koje odavde dolaze, vodi vas od najboljih restorana do noćnih klubova, i opisuje Srbiju sa svim njenim lepotama.

U novom broju govorimo o srpskom nacionalnom ponosu - šljivovici, njenoj tradicionalnoj proizvodnji i običajima konzumacije, a koje je je UNESCO stavio na listu nematerijalne baštine čovečanstva. Saznajte sve o dominantnim aromama dobre šljivovice, o tome kako je srpska šljiva postala standard kvaliteta na njujorškoj berzi, koje naše autohtone sorte daju najbolju rakiju, kako se služi i sa kojom hranom se uparuje. Šljivovica je već globalni brend, a o tome kako je to postala, između ostalog zahvaljujući Biliju Guldu, članu benda Faith No More, čitajte u novom broju Outstanding Serbia. Naš sagovornik je Ilija Malović sa bloga Rakija, uglavnom, a koji se u kontinuitetu bavi praćenjem naše rakijske scene.

Pod naslovom Mišlenovi standardi za srpsku gastronomiju donosimo intervju sa Gijomom Iskandarom, šefom poznatog beogradskog restorana Langouste. Iskandar, inače rođeni Francuz, jedini je šef sa Mišlenovim zvezdicama u Srbiji i opčinjen je srpskom kuhinjom, pečenjarama i sarmom. On za Outstanding Serbia govori šta ga je dovelo u Beogtrad i kako planira da u Srbiju donese najprestižnije zvezdice.

Tu je i priča o grašcu, regionalnoj i fruškogorskoj sorti od koje se prave vrhunska vina, ovenčana najvećim nagradama na svetskim takmičenjima. Srbija ima mnogo nacionalnih brendova, a sa juga, iz Pirota, stižu oni sa pečatom geografskog porekla, sve zaokruženo neverovatnom prirodom, još uvek pošteđenom masovnog turizma.

I na kraju, pogledajte naše preporuke restorana u Novom Sadu i Beogradu, a kao poslasticu donosimo vodič kroz noćni život Beograda – najbolje klubove gde se đuska do zore, a zabava završava u ranim jutarnjim časovima.

OS by Vino & Fino nalazi se na svakom sedištu u avionima Air Serbia, na redovnim i čarter letovima, kao i u business lounge-u na Aerodromu Nikola Tesla. Takođe, magazin se besplatno distribuira i u restoranima, barovima i kafeima širom Srbije.