Početna»Novosti»Performans za spas industrije događaja
11.09.2020.

Performans za spas industrije događaja

Kupola Hale I Beogradskog sajma obojena je u crveno u sklopu svetske kampanje #RedAlertRestart

novost performans za spas industrije događaja vinski magazin vino fino


Celonoćni performans pod nazivom Crveni alarm za sajamsku industriju izveden je pre nekoliko na Beogradskom sajmu. Najveća hala na Sajmu i spolja i iznutra je reflektorima bila obojena u crveno što se najbolje videlo iz Bulevara vojvode Mišića, odakle je performansu stizala i zvučna podrška.

Performans je organizovan kako bi se pozvalo na solidarnosti i razumevanje za situaciju u kojoj se Beogradski sajam trenutno nalazi. Cilj je da se ukaže da pravila koja trenutno, u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji važe za utakmice, koncerte i ostale masovne događaje, nisu primenjiva za sajmove i izložbe. Beogradski sajam predlaže da se za sajamske događaje i manifestacije primene pravila koja važe za komercijalne i trgovačke delatnosti. Tako bi se, u kontrolisanim uslovima uz primenu propisanih mera i preporuka u vezi sa problemom koronavirusa, omogućio start sajamske industrije, a posledično i čitavog niza promotivno-privrednih delatnosti koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa sajamskom.

Ova akcija je organizovana kao deo svetske kampanje #RedAlertRestart sa ciljem da ukaže na problem nemogućnosti rada industrije događaja.