Početna»Novosti»Peti salon vina u Kragujevcu - najbolji do sada!
07.04.2019.

Peti salon vina u Kragujevcu - najbolji do sada!

Na Salonu vina Kragujevac učestvovalo je 76 vinarija iz Srbije i regiona, kao i 18 izlagača hrane, vode i opreme

novost peti salon vina u kragujevcu - najbolji do sada vinski magazin vino fino
Foto: vinarija Matalj
U subotu, 6. aprila održan je peti po redu Salon vina Kragujevac, vinska smotra koju organizuje Vinski viteški red Šumadije. Događaj čiji su organizatori stavili u zadatak da unapređuje vinsku kulturu Šumadije i cele Srbije ove godine je otvorio pisac Vidosav Stevanović, a smotra se ovog puta odigrala u dve sale Hotela Kragujevac, umesto samo u jednoj kao ranijih godina.

Na Salonu vina Kragujevac učestvovalo je 76 vinarija iz Srbije i regiona, kao i 18 izlagača hrane, vode i opreme. Pored izlagačkog dela, na Salonu su održane i radionice Srpski šardone i hrast (Dejan Živkoski - SERSA i Zoran Dragoljević - Wine Expert) , i Vino Budimir - tri boje prokupca (Zdravko Brkić - SERSA i Vladan Petrović). Održan je i jedan masterklas na vrlo zanimljivu temu, Novostvorene sorte Srbije i vina, koji je vodio Mladen Dragojlović.

Vinski bloger Perica Radović Merlo, koji od od početka prati ovu manifestaciju, kaže da je vrlo zadovoljan ovogodišnjim Salonom.

- Bilo je puno posetilaca, ali nije bilo gužve, i veoma je dobro to što se Salon održao u dve sale. U početku sam bio skeptičan, ali ispostavilo se da je to bila veoma dobra odluka - rekao je Radović, koji tvrdi i da je ovaj događaj bitno doprineo sazrevanju kragujevačke i šumadijske vinske javnosti.