Početna»Novosti»Plantaže osvojile zlato za Vranac na Dekanteru
23.05.2019.

Plantaže osvojile zlato za Vranac na Dekanteru

Vranac Reserve 2013 i još šest vina ovenčana su priznanjima na najpoznatijem svetskom vinskom takmičenju

novost plantaže osvojile zlato za vranac na dekanteru vinski magazin vino fino
Na ovogodišnjem prestižnom ocenjivanju vina u Londonu, Decanter World Wine Awards, vina 13.jul Plantaže proizvedena od vranca osvojila su nekoliko medalja, od kojih je jedna zlatna, i to za Vranac Reserve iz berbe 2013. Ovo vino osvojilo je zlato u konkurenciji više od 16.500 vina iz 57 zemalja.

Ovogodišnji žiri Decanter takmičenja bio je sastavljen od 280 vinskih stručnjaka, i dodelio je vinima Plantaža ukupno sedam medalja. Pored zlata za Vranac Reserve 2013, vinima Vranac Barrique 2015 i Vranac Pro Corde 2015 pripale su srebrne medalje, dok je vrhunski Vranac 2015 osvojio bronzu. Srebrne medalje su osvojila i vina Vladika 2015, Epoha 2013 i Chardonnay Barrique 2016, i time zaokružila veliki uspeh Plantaža.

Priznanje je time veće ako se zna da je popularna Rezerva pre par meseci na ocenjivanju Mundus Vini u nemačkom Nojštatu takođe osvojila zlatnu medalju, pa je nagrada iz Londona potvrda velikog trijumfa ovog vina.

Vino Vranac Reserve se proizvodi samo u najboljim berbama. Nakon odležavanja u drvenim sudovima (dve godine) i boci (tri do pet godina), ono razvija svoj puni, karakteristični i vrlo prepoznatljiv buke.

Na istom takmičenju 2017. godine vino Plantaža Stari podrum Cabernet Sauvignon osvojilo je zlatnu medalju, skrenuvši pažnju vinskog sveta da se na podgoričkom Ćemovskom polju, u vinogradu Plantaža, rađaju velika vina.

Povezani unosi