Početna»Novosti»Počeli Dani Istre u Šaranu
25.11.2022.

Počeli Dani Istre u Šaranu

Tradicionalan doga]aj u čuvenom zemunskom restoranu Šaran počeo je 15. novembra i trajaće do 4. decembra - goste očekuju riba, pljukanci sa tartufima, dobro vino...

novost počeli dani istre u Šaranu vinski magazin vino fino
U restoranu Šaran u Zemunu nedavno su počeli tradicionalni Dani Istre koji traju do 4. decembra. Istarski specijaliteti, vina i dobro znane primorske melodije iz ovog dela Hrvatske deo su celokupnog doživljaja ovog mini festivala gastronomije koji Beograđani veoma vole. Istraski meni u Šaranu potpisuje Mira Zrnić iz konobe Stari Podrum iz Momjana, a za sjajno gostoprimstvo brine se, kao i uvek, vlasnica Jasmina Vekić sa svojim timom zaposlenih.

Tokom Dana Istre u Šaranu možete probati sve same prave delicije – od nezaobilaznih tartufa, preko pršute i istarskog govečeta, pa do morskih plodova i dobre morske ribe, uz čašu – dve dobrog, istarskog vina, podrazumeva se. Na istarskom meniju naći će se i bakalar po istarski, na bijelo, tradicionalni pljukanci sa tartufima, ali i mnogima omiljene fritule i topli istarski sir sa medom, orasima i maslinovim uljem.

Vina kuće u toku Dana Istre biće probrane etikete vinarije Kozlović.

Zbog velikog interesovanja za ovaj događaj, rezervacije su obavezne, a to možete učiniti pozivom na 011/2618235.