Početna»Novosti»Ponovo radi Mirazur – najbolji restoran na svetu!
10.06.2021.

Ponovo radi Mirazur – najbolji restoran na svetu!

Mauro Kolagreko ove sezone ponudiće četiri potpuno različita menija inspirisana namirnicama iz njegovog vrta

novost ponovo radi mirazur najbolji restoran na svetu vinski magazin vino fino
Sinoć je na granici Francuske i Italije ponovo otvoren Mirazur, zvanično najbolji restoran na svetu na čijem čelu je jedan od najboljih šefova na svetu, Mauro Kolagreko. Očekivano, restoran je bio popunjen do poslednjeg stola, a prvi gosti koji su usluženi posle višemesečnog lokdauna bili su oni koji su mesto rezervisali još pre početka pandemije, a nisu uspeli da dođu.

Nove rezervacije u Mirazuru počele su da se primaju tri dana pre otvaranja za sezonu koja će trajati do poslednjeg dana septembra. Do tada će biti aktuelan i novi meni koji kao i do sada, prati sve faze lunarnog ciklusa. Verovatno se Kolagreko zato i odlučio da baš 9. juna ponovo počne sa radom, u danu kada se završava jedan lunarni ciklus i počinje drugi.

Ovaj sjajni šef, ove sezone, gostima će ponuditi četiri totalno različita menija inspirisana dostupnim namirnicama iz njegovog biodinamičkog vrta. Biljno, kopneno ili morsko gastronomsko iskustvo sa potpisom Maura Kolagreka koštaće vas 320 evra, ako budete imali sreće da upadnete na podužu listu čekanja na ručak ili večeru u najboljem restoranu na svetu, ovenčanom sa tri Mišlenove zvezde.