Početna»Novosti»Poslednja Bordejnova knjiga izlazi u oktobru
16.01.2020.

Poslednja Bordejnova knjiga izlazi u oktobru

Vodič po imenu World Travel: An Irreverent Guide nastao je tokom snimanja serije Parts Unknown

novost poslednja bordejnova knjiga izlazi u oktobru vinski magazin vino fino
U oktobru ove godine u prodaju će ući jedino posthumno izdanje Entonija Bordejna, njegov vodič po imenu World Travel: An Irreverent Guide. U pitanju je knjiga koju je čuveni gastronomski putopisac, TV superstar i šef pripremao zajedno sa Lori Vulever, svojom dugogodišnjom saradnicom. Nakon Bordejnove smrti juna 2018. godine Vulever je nastavila da radi na ovom delu, koristeći kao ideju vodilju transkipte razgovora o knjizi koje je u mnogo navrata vodila sa Bordejnom.

- Nadam se da će ova knjiga doneti puno zabave čitaocima. Teško je i potresno biti koautor knjige zajedno sa Bordejnovim duhom, i teško je intervjuisati ljude koji su sa njim bili najbliži. Ova knjiga je za mene puna teških emocija - rekla je Lori Vulever.

Najveći deo knjige čine saveti za putnike-gurmane, napravljeni u ležernom, ali bordejnovski prodornom duhu, koje je autor prikupio tokom rada na svojoj TV seriji Parts Unknown. Bordejn je ovako opisao praktični deo knjige: "kako stići, šta pojesti, gde odsesti, i, u nekim slučajevima, šta izbeći". Pored ovoga, knjiga sadrži i lične, emotivne eseje koje su pisali članovi Bordejnovog užeg porodičnog i profesionalnog kruga, kao i izvanredne, stripovske ilustracije koje je nacrtao ugledni ilustrator i autor stripova Toni Milioner .

Knjiga World Travel: An Irreverent Guide izlazi iz štampe 13. oktobra, ali se već sada na Amazonu može naručiti kopija po pretplatničkoj ceni od 40 dolara za štampano i 19 dolara za elektronsko izdanje.

Povezani unosi