Početna»Novosti»Prava napuljska pica od sada i u Bloku 65
02.02.2020.

Prava napuljska pica od sada i u Bloku 65

Campania Pizza Gourmet, restoran koji je utemeljio isti tim koji stoji iza uspeha picerije Trattoria Campania, otvoren je poslednjeg dana januara

novost prava napuljska pica od sada i u bloku 65 vinski magazin vino fino
Beograd ima sve veći izbor picerija u kojima se mogu probati pice napravljene po najvišim italijanskim standardima. Nova pridošlica u plejadi izvrsnih picerija je Campania Pizza Gourmet, smeštena u novobeogradskom stambeno-poslovnom kompleksu West 65, zahtevnoj poziciji koja zahteva i kvalitet i osećaj za aktuelne trendove. Ljudi koji stoje iza Campania Pizza Gourmet-a isti su oni koji su u centru Beograda otvorili piceriju Trattoria Campania, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih picerija u Srbiji i u kojoj se služi napuljska pica koja i po sastojcima i po izvedbi odgovara visokim standardima iz Napulja.

Picerija je zvanično otvorena u petak, 31. januara, nakon neformalnog otvaranja za prijatelje kuće koje je održano u četvrtak. Po "presecanju crvene trake" gosti su se uverili da je novi lokal po ambijentu moderniji u odnosu na Trattoria Campania, i da je posvećena velika pažnja svakom detalju, od vrhunske pica peći, do keramike iz Kampanje koja je u piceriju unela duh savremene Italije.

Meni novog restorana dosta je ambiciozan, što se vidi već u listi predjela među kojima se nalaze aranćini, kaponata i parmiđana di melancane.

Među glavnim jelima su pravi italijanski comfort food adut, dugo kuvani ragu na napuljski način, biftek i nezaobilazni odležali odrezak, a tu su i odlične paste - no, pice su ipak ono po čemu će uspeh ovog restorana biti meren.

Lista pica je dosta dugačka i podeljena na tri vrste: pice na klasični napuljski način, rađene sa napuljskim brašnom koje je fermentiralo najmanje 24h, potom na napuljske pice sa testom Mollini Pizzuti tip 0, i picama od poluintegralnog testa sa kamenog mlina koje je fermentiralo 48h. Broj kombinacija nadeva je vrlo dugačak, od klasične margarite pa do "egzotika" kao što je pica sa n'duja pikantnom kobasicom iz Kalabrije.

Pored odabranih italijanskih vina, pažnja je posvećena i vinima iz Srbije, koja su u vinskoj karti zastupljena etiketama iz kuća Deurić, Despotika, Temet i Erdevik.

Velike ambicije su tu, kao i dobar položaj na mapi grad: ako ovaj restoran uspe da ispuni obećanje o kontinuiranom kvalitetu hrane i usluge, smeši mu se sjajna budućnost.