Početna»Novosti»Predstavljen uređaj za savršen servis vina
12.01.2020.

Predstavljen uređaj za savršen servis vina

Naprava po imenu Albi osvojila je nagradu za inovativnost na čuvenom sajmu CES u Las Vegasu

novost predstavljen uređaj za savršen servis vina vinski magazin vino fino
Inovativni gadžet za lični servis vina odneo je jednu od najvećih nagrada na čuvenom tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu. CES je decenijama poznat kao sajam koji diktira savremene tehnološke trendove, kako u oblasti informatike tako i u njenim "rubnim zonama" kao što su uređaji koji nam olakšavaju i ulepšavaju svakodnevni život.

Uređaj po imenu Albicchiere, ili skraćeno Albi, osvojio je nagradu za inovativnost u klasi kućnih uređaja. Albi, koga proizvođači iz Italije zovu "najsavremenijim načinom za konzumaciju vina", služi vino na idealnoj temperaturi, a vlasnici mogu da ovu napravu povežu sa digitalnim ličnim asistentima kao što su Amazon Echo i Google Home i naruče od mašine svoju savršenu čašu. Albi prihvata standardne boce od 0.75l, kao i takozvane "smart bag" posude koje će prodavati sam proizvođač Albija.

Uređaj će, posle uspeha u Las Vegasu, početi da se prodaje po ceni od 229 evra, prenosi magazin Dekanter.
Albi je samo jedan od uređaja za servis vina koji su predstavljeni u Las Vegasu: puno pažnje privukao je i Juno, gadžet koji takozvanog "obrnutog mikrotalasnog procesa" (ne, ni mi ne znamo šta ovo znači!) navodno može da rashladi bocu vina za samo nekoliko minuta.