Početna»Novosti»Predstavljene tri etikete penušavca Freixenet
27.10.2021.Promo

Predstavljene tri etikete penušavca Freixenet

Vina Carta Nevada, Cordon Negro i Cordon Rosado degustirana su u prostoru Akacia Open Concept, uz birane zalogaje i projekciju filma Doručak kod Tifanija

novost predstavljene tri etikete penušavca freixenet vinski magazin vino fino
U prostoru Akacia Open Concept u okolini Beograda tokom oktobra predstavljene su tri etikete Freixenet penušavih vina, uz uparivanje sa hranom. Na mestu na kome se spajaju priroda i izvanredan dizajn, posetioci su imali priliku da uz birane zalogaje i uz pomoć profesionalnog somelijera degustiraju vina Freixenet Carta Nevada, Freixenet Cordon Negro i Freixenet Cordon Rosado.

Ovaj spoj nastao je zahvaljujući kompaniji G3 Spirits, koja je želela da našim vinoljupcima približi svet Freixenet penušavih vina. Dešavanje u bajkovitom okruženju upotpunila je i Freixenet ljuljaška sa krilima, gde su gosti mogli da naprave par zanimljivih fotografija.

Uz penušavo vino, za sam kraj večere, zvanice su imale priliku da uživaju u kokicama i filmu, vanvremenskom klasiku Doručak kod Tifanija.Gradić Sant Sadurni d’Anoia je središte proizvodnje cava penušavih vina, koja su izrađena tradicionalnom šampanjskom metodom vrenja u boci. Na ovom području mnogo porodica proizvodi penušava vina, a jedna od najpoznatijih porodica je Ferer, koja proizvodi jedno od najpoznatijih penušavih vina na svetu - Freixenet. Vino se tradicionalno pravi od tri sorte grožđa: makabeu, pareljada i šarelo. Ove sorte imaju visoke kiseline, blago su aromatične i od njih se dobijaju oštra, suva vina. Godišnje se proizvede 160 miliona boca.

Freixenet penušava vina dostupna su u svim bolje snabdevenim maloprodajnim objektima širom Srbije.