Početna»Novosti»PREMIJUM ROZE IZ MAKEDONIJE
13.06.2019.

PREMIJUM ROZE IZ MAKEDONIJE

Domaine Lepovo Rose 2018 nakon nekoliko godina priprema izlazi pred potrošače. Ovo vino nudi raskoš i eleganciju i upečatljiv karakter grenaša i merloa

novost premijum roze iz makedonije vinski magazin vino fino
Na tržiste Srbije pristiglo je novo vino kompanije Tikveš: Domaine Lepovo Rose 2018, koje se već godinama proizvodi u malim količinama, ali tek sada izlazi na tržište.

- Probali smo, eksperimentisali i tek kada smo bili potpuno zadovoljni i sigurni da imamo vrhunsku stvar koja zaslužuje da na njoj stoji brend Domaine Lepovo, rešili smo da pustimo vino u prodaju - istakao je na degustaciji u Beogradu Marko Stojaković, glavni enolog vinarije.

U pitanju je kupaža sorti grenaš noar i merlo, a ovo vino sa jedinstvenim karakterom kreirao je poznati enolog Filip Kambi, koji je, kako bi se postigao visok kvalitet vina, insistirao na pažljivom biranju svakog klastera i smanjivanju prinosa po hektaru, što je omogućilo maksimalnu koncentraciju minerala i rezultiralo vinom koje je istovremeno sveže, sočno, vibrantno i kompleksno.

Uz druge favorite Domaine Lepova i malu vertikalnu degutaciju premijum brenda koji pripada Tikvešovom ogranku Chateaux & Domaines, svoju pemijeru ovaj roze imao je pred profesionalcima iz posla sa vinima u beogradskoj vinoteci Wine & Pleasure.

Vino Domaine Lepovo Rose dobilo je i novu ambalažu, a u Tikvešu kažu da se prinova u portfoliju ove kompanije odlikuje svetlom bojom lososa i bogatom aromom maline, divlje jagode, breskve, dinje i grejpa, uz mirisne note belog bibera. Naravno, ovo vino je savršen pratilac vrelih letnjih dana, ali svu svoju raskoš pokazuje uz birana jela od ribe, posebno lososa, morske plodove, dobru pršutu i laganija mesa.