Početna»Novosti»Prijave za BIWC otvorene su još ove sedmice
16.05.2022.

Prijave za BIWC otvorene su još ove sedmice

Do petka, 20. maja vinari koji žele da učestvuju u najznačajnijem vinskom takmičenju u regionu mogu da pošalju uzorke vina, kao i popunjene prijave za takmičenje

novost prijave za biwc otvorene su još ove sedmice vinski magazin vino fino

Ove sedmice ističu poslednji rokovi za slanje uzoraka vina na Balkans International Wine Competition, najveće regionalno vinsko ocenjivanje koje će biti održano od 1-3. juna na ostrvu Salamina u Grčkoj. Do petka, 20. maja vinari koji žele da učestvuju u najznačajnijem vinskom takmičenju u regionu mogu da pošalju uzorke vina, kao i popunjene prijave za takmičenje.

Za naše vinare veoma je važna informacija da neće imati nikakve troškove transporta vina - ovu obavezu na sebe je preuzeo organizator takmičenja. Vina je samo potrebno dostaviti u magacin distributerske kuće Supernova u Beogradu, u Dunavskoj 57.

Na ovogodišnjem, 11. BIWC očekuje se najviše uzoraka u dosadašnjoj istoriji ocenjivanja, a vina će ocenjivati autoritativan panel sudija u čijem sastavu će biti čak pet nosilaca titula Master of Wine. Predsednik BIWC je od ove godine Igor Luković, međunarodni vinski sudija i urednik magazina Vino & Fino.

Vina iz Srbije prošle godine osvojila su 59 zlatnih medalja, a rastući značaj ovog velikog međunarodnog ocenjivanja, i njegova sve veća prepoznatljivost u vinskom svetu, dovoljan su motiv da i ove godine naši vinari pošalju na BIWC veliki broj uzoraka koji će biti naša "reprezentacija" u Grčkoj od 1-3. juna.

Registracioni obrazac nalazi se na ovom linku, a ovde se mogu videti dodatni detalji o prijavi.

Povezani unosi