Početna»Novosti»Prokupac show uz muziku Vasil Hadžimanov Benda!
05.10.2020.

Prokupac show uz muziku Vasil Hadžimanov Benda!

Na sam Dan prokupca, 14. oktobra, u Hali 5 Beogradskog sajma predstaviće se majstori fjužn džeza, uz izložbu najboljih srpskih vina od prokupca

novost prokupac show uz muziku vasil hadžimanov benda vinski magazin vino fino
Po prvi put, Međunarodni dan prokupca biće obogaćen i muzičkim događajem najviše klase! Majstori fjužn džeza, Vasil Hadžimanov Band, sviraće na sam praznik autohtone srpske sorte vinove loze, 14. oktobra, u okviru događaja Prokupac show na kome će biti predstavljena najbolja vina od prokupca iz trideset srpskih vinarija. Koncert i izložba vina od prokupca biće održani u Hali 5 Beogradskog sajma, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera i uz ograničenje broja učesnika i gostiju na 500.

Vasil Hadžimanov Band čuven je po kombinovanju tradicionalnih ritmova Balkana i savremenih zapadnih muzičkih formi od džeza do fanka i roka. Osnivač benda, Vasil Hadžimanov, član je čuvene muzičke porodice koja je iznedrila više izvanrednih umetnika, a muzički se "izbrusio" na poznatom muzičkom koledžu Berkli u SAD, koji su pohađale i veličine kao što su Kit Džeret i Brenford Marsalis.

Prvi album objavili su još davne 2001. godine, a prošle godine izašao je njihov sedmi studijski album Lines in Sand koji je dobio veoma povoljne kritike u svetu.

Svirka Vasil Hadžimanov Benda simbolički podseća i na ulogu prokupca u savremenom vinskom svetu: kao što muzika Vasila Hadžimanova i njegovih kolega briše granice između Balkana i ostatka sveta, sve vreme insistirajući na lokalnim korenima i tradiciji, tako je i prokupac postao globalni ambasador naše vinske tradicije.

Ulaznice za događaj koštaju 1.500 dinara i mogu se kupiti preko sajta Gigstix. Ceo program obeležavanja Dana prokupca možete pogledati na zvaničnom sajtu manifestacije.

foto: Predrag Ilić

Povezani unosi