Početna»Novosti»Proslavljen 10. rođendan vinarije Kozlović
02.06.2022.

Proslavljen 10. rođendan vinarije Kozlović

Velika zabava u istarskoj vinskoj kući Đanfranka i Antonele Kozlović, koja je postala sinonim za kvalitetnu gastro-enološku turističku ponudu

novost proslavljen 10 rođendan vinarije kozlović vinski magazin vino fino

Istarska vinarija Đanfranka i Antonele Kozlović, pripadnika četvrte generacija vinara porodice Kozlović iz doline Vale, ovih dana slavi 10 godina. Izvanredno dizajniranu vinariju potpisao je arhitekta Željko Burić, koji je ovu kuću uveo i u monografije: kuća vina Kozlović uvrštena je u knjigu Paola Basa Sommeliers Heaven – The Greatest Wine Cellars of the World. Danas vinarija Kozlović predstavlja dobar primer za kvalitetnu gastro-enološku turističku ponudu. Poseduje salu za privatne degustacije, otvorene površine za vinske programe, zastakljenu terasu u samom vinogradu, i podrum od 2.200 kvadratnim metara u kome posetioci mogu saznati kako vino nastaje, od vinograda do boce.

Uspešna decenija proslavljena je 27. maja na imanju Kozlović. Uz vina ove kuće, degustirani su zalogaji tri istarske šefice, Ane Morgan iz restorana Morgan, Mire Zrnić iz Starog podruma i Fabijana Mijanović iz Buščine. Gosti su uživali su kabareu Esprit de Paris u izvođenju glumca Mira Ungara, potom plesačica, pevača i stand up komičara, a među posetiocima našli su se prijatelji porodice Kozlović, ljubitelji njihovih vina, istarski vinari i maslinari i drugi kojima je ova vinska kuća na srcu.