Početna»Novosti»Proslavljeno londonsko zlato kuće Bikicki
12.07.2021.

Proslavljeno londonsko zlato kuće Bikicki

Degustacija vina Uncensored 2018 održana je povodom osvajanja 96 poena i zlatne medalje na takmičenju Dekanter u Londonu

novost proslavljeno londonsko zlato kuće bikicki vinski magazin vino fino

U okviru festivala Wine Jam održanog u Beogradu u subotu, održana je i degustacija posvećena vinima Uncensored 2018 i Sfera 2019 vinarije Bikicki. Na "kratkom ali slatkom" događaju u hotelu Radisson Collection Old Mill glavna zvezda bila je etiketa Uncensored 2018 koja je na nedavno održanom takmičenju Decanter World Wine Awards osvojila zlatnu medalju i 96 poena, i tako postala najbolje ocenjeno vino iz Srbije na ovogodišnjem ocenjivanju u Londonu.

Vina su služena uz birane letnje zalogaje: uz Uncensored su posluženi kiš, poširan oslić sa začinima i čerijem i losos na podlozi od krastavaca i mirođije, a uz Sferu su degustirani krostini sa gamborom na pireu od graška, pačje grudi i aromatizovan ananas i na kraju, gambori sa začinjenim ajolijem.

Vinar Đorđe Bikicki je, predstavljajući vino Uncensored 2018, rekao da mu se još uvek sležu utisci nakon objavljivanja ocena Dekanterovog žirija.- Lepa nagrada! Nismo još ni svesni šta se desili, i tek kad vidim vas ovde mogu da shvatim ozbiljnost ovog uspeha. Osnovni utisak mi je da smo još jednom dokazali da se uz minimum intervencija u podrumu može napraviti reprezentativno vino koje će parirati drugim vinima na najprestižnijim takmičenjima - rekao je Bikicki.

- Zrele arome narandže i nektarine sa intrigantnim notama oolong čaja i tragovima meda. Blago na nepcu, mekano i dobre strukture, sa elegantnim fenolnim karakterom - ovim rečima članovi Dekanterovog žirija opisali su vino Uncensored 2018, nežan traminac koji je ove godine bio najjača karta Srbije na takmičenju DWWA.

Uncensored 2018 je napravljen od traminca koji je bran malo kasnije nego inače, sredinom septembra. Maceriran je 12 dana nakon čega je otočen u burad od srpskog hrasta od 500 litara. Odležavao je godinu dana.

Povezani unosi