Početna»Novosti»ProWein se pomera za maj
18.01.2022.

ProWein se pomera za maj

Kako nezvanično saznaju vinski mediji u Evropi, najveći vinski sajam u Evropi, a koji je trebalo da bude održan u martu, ponovo se odlaže zbog pandemije

novost prowein se pomera za maj vinski magazin vino fino
foto Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Najveći vinski sajam u Evropi. ProWein, ponovo se odlaže: nakon dva otkazivanja sajma, 2020. i 2021, velika smotra zakazana za mart, sada se pomera za maj. Ovu, za sada nezvaničnu vest preneo je italijanski sajt WineNews, a nju su anoniomno potvrdili organizatori sajma u Dizeldorfu.

Kako navode na sajtu WineNews, odluka o promeni termina sajma doneta je kako bi se izbeglo održavanje tokom vrhunca talasa koronavirusa, a koji se u Nemačkoj očekuje krajem januara i tokom februara. Novi, majski termin bi trealo da bude "treća sreća" za izuzetno važan sajam koji je tokom dve godine bio u potpunosti otkazan.

Katastrofalan period za ProWein nastupio je baš pošto je Srbija počela da u Dizeldorfu ambiciozno predstavlja svoj vinski portfolio: na sajmu 2019. devet srpskih vinarija imalo je zapažen nastup, uz više od 150 razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije i drugih velikih vinskih tržišta.