Početna»Novosti»PRVA BEOGRADSKA GASTRONOMSKA KONFERENCIJA: KO SU UČESNICI
23.09.2023.

PRVA BEOGRADSKA GASTRONOMSKA KONFERENCIJA: KO SU UČESNICI

Najuticajniji šefovi, gastronomi i proizvođači lokalnih namirnica govoriće 30. septembra u hotelu Metropol Palace

novost prva beogradska gastronomska konferencija ko su uČesnici vinski magazin vino fino
U okviru drugog Belgrade Restaurant Show-a, u subotu, 30. septembra u hotelu Metropol Palace, održaće se Prva beogradska gastronomska konferencija koja će na jednom mestu okupiti najpoznatije i najuticajnije ugostitelje, šefove, gastronome i proizvođače lokalnih namirnica koji će iz svog iskustva pokušati da odgovore na neka od aktuelnih pitanja iz ove branše.

Prvu beogradsku gastronomsku konferenciju otvara panel pod nazivom Chef's Table na kom će govoriti i mišljenja suočiti tri izvanredna šefa koji su osmislili originalne ugostiteljske koncepte: Krsto Radović, poslatičar i osnivač Mandarina Cake Shop, Jasmina Vukašinović iz novosadskog restorana fine kuhinje Jasmin a Maslina i Stevan Beljić, talentovani kuvar iz Koordinata Street-a, popularnog street food koncepta sa Zemunske pijace.

Šta su izazovi fine dining koncepta i hoće li krajem godine konačno zasijati famozna Mišlenova zvezda, odgovoriće Vanja Puškar, osnivač New Balkan Cuisine koncepta i vlasnik restorana Iva i Tisa. O ovoj temi mišljenje će podeliti i Mira Šemić, koja stoji iza izdanja za Srbiju i Sloveniju vodiča Gault & Millau, a njima će se na panelu pod nazivom Fine & Online pridružiti i dva online znalca – Pavle Branković Paqito, najpoznatiji food influenser u Srbiji i Slobodan Radeta, osnivač poznate beogradske škole kuvanja Il Primo i popularnog podkasta Umami šegrt.

Pravo sa visoke gastronomije, na panelu pod nazivom Old School prelazimo na tradicionalno srpsko ugostiteljstvo, kafane sa kariranim stolnjacima, konobarima starog kova. Kako je bilo nekad, a kako je sad u beogradskim kafanama pokušaće da objasne iskusni ugostitelji stare škole Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš, Jovan Mrđenović, vlasnik restorana Tabor, kao i Srđan Stojanović, ugostitelj koji je uspeo da ponovo oživi staru kafanu Suvobor.

Kroz poslednji panel pod nazivom A taste of home i inspirativnu priču o važnosti lokalnih proizvoda u restoraterstvu i gastronomiji jedne zemlje, vodiće vas Tijana Žunić, kreatorka najomiljenijeg putera među ugostiteljima, Žuna maslaca, Srba Jovanović, osnivač Balkanskog festivala sira i Momčilo Đurđić, brend ambasador pirotske gastronomije i čuvene peglane kobasice.

Jednodnevna gastronomska konferencija počinje u 11 i traje do 17 časova i ograničena je na 100 posetilaca. Rezervacija mesta je obavezna, a cena celodnevne ulaznice je 4.500 dinara. Cena za pojedinačne panele je 1.500 dinara.

Manifestaciju Belgrade Restaurant Show podržala je kompanija Telekom Srbija.

Povezani unosi