Početna»Novosti»Prva beogradska gastronomska konferencija: Od kafane do visoke kuhinje
29.09.2023.

Prva beogradska gastronomska konferencija: Od kafane do visoke kuhinje

Na četiri panela smenjivaće se govornici koji su važan deo naše gastronomske slagalice

novost prva beogradska gastronomska konferencija od kafane do visoke kuhinje vinski magazin vino fino
U subotu, 30. decembra, pretposlednjeg dana drugog Belgrade Restaurant Show-a, u hotel Metropol Palace dolaze najuticajniji gastronomi, šefovi, proizvođači lokalnih namirnica koji će govoriti o svom izazovnom poslu, kao i o gastro aktuelnostima i u Srbiji i u svetu. Prva beogradska gastronomska konferencija počeće u 11 sati, i do 17 h, na četiri panela, smenjivaće se govornici koji su veoma važan deo naše gastronomske slagalice.

Konferenciju otvara panel pod nazivom Chef's Table na kom će govoriti i mišljenja suočiti Krsto Radović, poslatičar i osnivač Mandarina Cake Shop, Jasmina Vukašinović iz novosadskog restorana fine kuhinje Jasmin a Maslina i Stevan Beljić, talentovani kuvar iz Koordinata Street-a, popularnog street food koncepta sa Zemunske pijace.

Kuda ide fine dining i dolazi li prva Mišlenova zvezda u Beograd – na panelu Fine & Online biće odgovoreno na ova i još mnoga druga pitanja. Učesnici su Vanja Puškar, osnivač New Balkan Cuisine koncepta i vlasnik restorana Iva i Tisa. Mira Šemić, koja stoji iza izdanja za Srbiju i Sloveniju vodiča Gault & Millau, kao i Pavle Branković Paqito, najpoznatiji food influenser u Srbiji i Slobodan Radeta, osnivač poznate beogradske škole kuvanja Il Primo i popularnog podkasta Umami šegrt.

Panel Old School baviće se beogradski i srpskim kafanama nekad i sad, a učesnici su pažljivo odabrani: Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš, Jovan Mrđenović, vlasnik restorana Tabor, kao i Srđan Stojanović, ugostitelj koji je uspeo da ponovo oživi staru kafanu Suvobor.

Poslednji panel zove se A taste of home, a njegova tema su proizvodi u restoraterstvu i gastronomiji jedne zemlje. Učesnici su Tijana Žunić, kreatorka najomiljenijeg putera među ugostiteljima, Žuna maslaca, Srba Jovanović, osnivač Balkanskog festivala sira i Momčilo Đurđić, brend ambasador pirotske gastronomije i čuvene peglane kobasice.

Jednodnevna gastronomska konferencija počinje u 11 i traje do 17 časova i ograničena je na 100 posetilaca. Rezervacija mesta je obavezna, a cena celodnevne ulaznice je 4.500 dinara. Cena za pojedinačne panele je 1.500 dinara.

Manifestaciju Belgrade Restaurant Show, koja je počela podržala je kompanija Telekom Srbija.

Povezani unosi