Početna»Novosti»Prvi festival Terroirs održava se u subotu
01.12.2021.

Prvi festival Terroirs održava se u subotu

Nova smotra će okupiti vinare koji rade raznim tradidicionalnim metodama, u skladu sa pokretom koji je sve popularniji u svetu ali i na našim prostorima

novost prvi festival terroirs održava se u subotu vinski magazin vino fino
Vina koja se prave tradicionalnim metodama, organska, biodinamička, oranž vina i sva ona koja su, kako kažu organizatori novog vinskog festivala Terroirs, najbliža idealu da se stvori što prirodniji proizvod fermentacije grožđanog soka, biće predstavljena u beogradskom Hotelu Metropol Palace u subotu, 4. decembra.

Festival vina Terroirs će, najavljuju organizatori, okupiti vinare koji rade raznim tradidicionalnim metodama, u skladu sa pokretom koji je sve popularniji u svetu ali i na našim prostorima. Predstaviće se oko 40 izlagača, među kojima će najviše biti onih iz Srbije – što vinara koji su od početka posvećeni ovoj finskoj filozofiji, što onih koji sa klasičnog postepeno prelaze na ovaj način proizvodnje. U Metropol dolaze i gosti iz Slovenije, Hrvatske, Italije, kao i iz Francuske i Portugalije, preko svojih uvoznika. Degustaciju vina obogatiće i proizvođači sireva, delikatesa od tartufa i drugih lepih zalogaja.

Organizatori navode da se pri odabiru učesnika vodilo računa da vina budu autentična i vrhunskog kvaliteta.

- Raznovrsnost, bogatsvo aroma i ukusa, individualni karakter, jeste ono što se uvek može očekivati kod ovakvih vina – navode organizatori festivala Terroirs.

Manifestacija počinje u 13.30 časova i traje do 20 časova. Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji preko sajta Tickets.rs i njihovih poslovnica kao i na sam dan manifestacije na ulazu na događaj u Hotelu Metropol Palace.