Početna»Novosti»Restoran za loše vegane
04.03.2021.

Restoran za loše vegane

Lokal u Londonu po imenu Bad Vegan vodiće nosilac Mišlenove zvezdice Tom Keridž, a na meniju će biti i poneka namirnica životinjskog porekla

novost restoran za loše vegane vinski magazin vino fino
Prvo se u Mišlenovom vodiču pre nekoliko meseci prvi put u istoriji našao jedan veganski restoran (ONA, Francuska), a sada će i čuveni engleski šef ovenčan Mišlenovom zvezdom, Tom Keridž, otvoriti svoj veganski restoran u Londonu. Da li to veganstvo polako postaje trend i u restoranskoj industriji?

Tom Keridž, vlasnik klasičnog engleskog paba u kome se jede hrana sa roštilja i nekadašnji veliki ljubitelj mesnih gurmanluka, za ovo proleće zakazao je otvaranje, kako kaže, revolucionarnog veganskog restorana. Sam naziv Bad Vegan super je zabavan, a baš kao što mu i ime govori, reč je o pravom veganskom restoranu, sa nekoliko ne veganskih preliva i priloga namenjenih „lošim veganima“, odnosno onima koji žele da jedu više hrane biljnog porekla, ali ne mogu baš 100 posto da budu do kraja vegani. U kuhinji restorana postojaće odvojena prostorija u kojoj će se čuvati i pripremati neveganska jela kako ne bi došlo do unakrsne kontaminacije sa veganskim namirnicama.

Još uvek nije poznato šta će tačno Keridž servirati u svom restoranu, ali se zna da će se uz vegansku hranu služiti i veganska piva, a jedini nagoveštaj o ponudi može da se vidi iz neobičnih crteža superheroja poput „Strašnog avokada“ i „Bezobrazne slanine“ na sajtu restorana.