Početna»Novosti»Rođen je još jedan sladoled od prokupca!
19.10.2021.

Rođen je još jedan sladoled od prokupca!

Veroljub Šobić, vlasnik cenjene Poslastičarnice iz beogradske ulice Maršala Birjuzova, stvorio je ovaj sladoled za potrebe splav-restorana Corso

novost rođen je još jedan sladoled od prokupca vinski magazin vino fino
Samo u ovoj godini nastala su dva sladoleda na bazi autohtone srspke crne sorte grožđa. Za jedan od njih odgovoran je poznati domaći poslastičar Veroljub Šobić, vlasnik cenjene Poslastičarnice iz beogradske ulice Maršala Birjuzova. Sladoled je pre nekoliko meseci specijalno kreiran za popularni beogradski splav-restoran Corso.

- U čast prokupca, zamolili smo Veroljuba da nam napravi sladoled od prokupca. Konkretno, u Nedelji prokupca, služen je preko čokoladnog braunija preko koga ide sos od aronije. To je jedna eksplozija u ustima, uz gutljaj bilo kog prokupca! – kaže Stefan Mladenović, menadžer i somelijer splava Corso.

Za izradu ovog sladoleda korišćen je Baš Prokupac iz Podruma Janko, a kao i svi Veroljubovi sladoledi, i sladoled od prokupca pravi se tehnikom starom trideset godina koju ovaj nekrunisani kralj sladoleda vešto čuva u tajnosti još od kada je sa suprugom počeo da pravi ovu poslasticu tokom kriznih devedesetih godina.