Početna»Novosti»Rodžer Federer otkrio koje mu je omiljeno vino
23.05.2022.

Rodžer Federer otkrio koje mu je omiljeno vino

Slavni teniser je ispričao da bordovska etiketa Cos d'Estournel 2009, kojoj je Robert Parker dao 100 poena, za njega ima ogroman lični značaj

novost rodžer federer otkrio koje mu je omiljeno vino vinski magazin vino fino
foto: Moët & Chandon

Osmostruki osvajač Vimbldona, teniser Rodžer Federer, otkrio je medijima svoju manje poznatu stranu ljubitelja vrhunskih vina. U intervjuu koji je dao za Caminada Das Magazin, Federer je ispričao priču iza svog omiljenog vina - Cos d'Estournel 2009 iz San Estefa u Bordou. Ovo vino nastalo je u veoma značajnoj godini za velikog sportistu, i na takmičarskom - osvojio je Rolan Garos i Vimbldon - i na privatnom planu.

- Ta godina za mene je bila puna emocija. Oženio sam se i dobili smo bliznakinje - rekao je Federer, dodavši da je do sada kupio mnogo sanduka ovog izvanrednog vina.Federer je u nastavku razgovora o vinu rekao i da sve češće uživa u vrhunskim supertoskanskim vinima.

- To su Guado al Tasso, Sassicaia, Tignanello i druga - rekao je teniser.

Federer, brend ambasador kuće Moët & Chandon, važi i za ljubitelja šampanjca u kome, kako kaže, zajedno sa suprugom uživa u posebnim trenucima.

Vino Cos d'Estournel 2009, kupaža kaberne sovinjona i merloa sa malim udelom kaberne frana, spada u retke etikete koje su dobile najveću počast od kritičara Roberta Parkera: savršenih 100 poena.

- Ovo je jedno od najboljih mladih vina koja sam ikada probao. Monumentalno vino opravdalo je sav svoj potencijal uočen pre flaširanja...U pitanju je ikoničko vino i izvanredno dostignuće, najbolje vino koje je kuća Clos d'Estournel ikada napravila - napisao je Parker koji je dodao i da će vino, koje košta oko 300 evra, moći da se čuva i duže od pola veka.