Početna»Novosti»Roker Bon Džovi napravio najbolji roze na svetu!
03.12.2018.

Roker Bon Džovi napravio najbolji roze na svetu!

Vino Diving into Hampton Water 2017 zauzelo je 83. mesto u godišnjem izboru kuće Wine Spectator, i ujedno proglašeno za roze godine

novost roker bon džovi napravio najbolji roze na svetu vinski magazin vino fino
Roker Džon Bon Džovi uvrstio se u plejadu poznatih muzičara i glumaca koji su se otisnuli u vinarske vode i u tome postigli uspeh na kome mogu da im pozavide i vinari iz starih, etabliranih kuća. Vino Diving into Hampton Water 2017 zauzelo je 83. mesto u godišnjem izboru kuće Wine Spectator, i ujedno proglašeno za roze godine!

Ova kupaža sorti grenaš, sinso i muvedr stvorena je u saradnji Džona Bon Džovija, njegovog sina Džesija i francuskog vinara Žerara Bertrana.

- Ogromna je čast biti na listi Top 100 magazina Wine Spectator, da ne govorim o tome da je naš roze zauzeo prvo mesto. To je veliko svedočanstvo o tome koliko smo vredno radili i veoma sam ponosan zbog prilike da podelim sa celim svetom svoje uzbuđenje zbog vina Hampton Water.

Ime vina ima sentimentalnu vrednost i podseća na lenje letnje dane koje su otac i sin provodili u letovalištu Hemptons u državi Njujork.

Vino, koje košta 25 dolara, pravo je letnje piće, i, po opisu Bertrana, vrlo je "sveže i živahno sa izraženom mineralnošću".

Kreativni proces stvaranja ovog vina obojen je sentimentalnošću. Otac i sin su probali roze vina iz celog sveta u pokušaju da pronađu ukus koji odgovara životnom stilu letovališta Hemptons. Na kraju su se složili da se takva vina prave u južnoj Francuskoj.

- Kada smo posetili Žerara, shvatili smo da u Francuskoj postoji cela obala koja pravi neke od najvećih vinskih tajni na svetu - rekao je Džesi Bon Džovi.

Rezultat ove saradnje je požnjneo i komercijalni uspeh: cela berba 2017. je rasprodata a ove godine će biti napravljeno mnogo više vina.